Hannibal Holt og Karl McIlquham håber at se mange til beboermødet onsdag aften.
Hannibal Holt og Karl McIlquham håber at se mange til beboermødet onsdag aften. - Foto: Christian M. Olsen

Fællesskab skal styrke området ved Gothersgade: Vi vil tage kvarteret tilbage

»Vi er blevet statister i en scene,« lyder det fra beboere omkring Gothersgade og Grønnegade, der nu vil genoplive beboerforeningen og styrke fællesskabet blandt borgerne i området.

Fulde mennesker, der råber og skriger, uden blusel pisser i en port eller brækker sig op ad facaden, er hverdagskost i området omkring Gothersgade og Grønnegade. Beboerne føler sig ofte magtesløse, når de kan se deres kvarter udvikle sig til en abefest i nattetimerne.

Grønnegade Kvarters Beboerforening har i flere år kæmpet mod udviklingen i nattelivet. Nu vil de give nyt liv foreningen ved at styrke fællesskabet i kvarteret. De vil, populært sagt, tage kvarteret tilbage.

»Det er gået op for mig, at for at få ændret udviklingen, er vi nødt til at tage ejerskab. Hele området er en scene, hvor beboerne bare er statister. Det skal vi have ændret til, at vi har et fællesskab,« siger Hannibal Holt fra Grønnegade Kvarters Beboerforening.

Nyt liv i foreningen

City Avisen møder ham og Karl McIlquham, som bor i Gothersgade. over en kop filterkaffe på den hyggelige Cafe Blå Time i Store Kongensgade. Anledningen er det borgermøde, som beboerforeningen holder onsdag aften. Her håber de på stor opbakning fra beboere i området til at skyde nyt liv i beboerforeningen.

Hannibal Holt har – med et par enkelte afbrydelser – boet hele sit liv i kvarteret.

»Da jeg var barn, kendte man hinanden, og børnene løb og legede på gaden, besøgte hinanden på kryds og tværs, gik over i Kongens Have og spillede fodbold og gik på opdagelse i gårdene. Det ser man ikke i dag. Selvfølgelig er tiden en anden, men i dag er kvarteret mest af alt et gennemfartsområde af trafik, arbejdende folk og senere de fulde mennesker, som indtager gaden. Det er det, vi vil vende nu.«

Beboerfest i gaden

De forestiller sig fastelavnsarrangementer for de lokale børn, ’vi mødes på tværs’-arrangementer i Kongens Have eller fællesspisning.

»Den helt store drøm er beboerfest ved et langbord i Gothersgade. At beboerne bare en enkelt gang kan tage gaden tilbage fra festaberne,« siger Karl McIlquham og understreger:

»Vi skal ud og møde hinanden. På den måde kan man også hjælpe folk med at komme af de nogle af de frustrationer, som de måske går rundt med omkring nattelivet,« siger Karl McIlquham.

Han har boet med sin familie i Gothersgade i seks år, men har på det seneste set kvarteret udvikle sig i en uheldig retning. Det har fået ham til at engagere sig i foreningen, og Karl McIlquham håber, at flere vil gøre som ham.

En del af fællesskabet

»Jeg håber, at der dukker mange op, som gerne vil være en del af fællesskabet,« siger Karl McIlquham, og Hannibal Holt supplerer:

»Grundlæggende tror jeg på, at det vi alle sammen gerne vil have er fællesskab. Uanset om vi bor i Bulderby eller vi bor i Central London. Man vi gerne kende naboerne, og det er i bund og grund det, der giver tryghed,« siger Hannibal Holt.

»Vi kendte hinanden før i tiden, og jeg kan ikke se, hvorfor vi ikke skulle kunne komme til det igen.«

Grønnegade Kvarters Beboerforening, beboermøde. Café Omni, Dronningens Tværgade 52. Onsdag 9. oktober kl. 18-20.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Frederiksberg Slot og Hærens Officersskole byder på aftensmad i kantinen og rundvisning.

Kulturelle oplevelser står i kø

Frederik Cornelius Østergaard (SF) ser frem til, at Nørrebro Station får et løft.

DEBAT: Nørrebro går en lys fremtid i møde