Der bliver masser af julestemning og højt humør, når skøjtebanen åbner på Grønlands Handels Plads.
Der bliver masser af julestemning og højt humør, når skøjtebanen åbner på Grønlands Handels Plads. - Foto: Broens Gadekøkken PR

På glatis: Skøjtebane åbner lige ved Kyssebroen

Spænd skøjterne, for nu kan du komme på glatis ved Broens Gadekøkken på Grønlands Handels Plads.

For nylig stod det klart, at skøjtebanen på Kongens Nytorv ikke vil genopstå, selv om metrobyggeriet er færdigt. Men københavnerne skal ikke mangle is under skøjterne i det centrale København.

Et smukt univers på is er i nemlig i vente, når Broens Skøjtebane åbner op for vinteridyl, julehygge på is for hele familien.

Skøjteglade københavnere kan se frem til at få deres ønske opfyldt, når nogle af folkene bag Broens Gadekøkken og Noma slår dørene op for vintereventyret på Christianshavn. Broens gourmet street food marked er gået i vinterhi, og derfor har kreative kræfter arbejdet på højtryk og forvandlet Den Grønlandske Handels Plads lige ved Kyssebroen til Københavns nye hyggelige samlingssted.

»Jeg er meget stolt over, at vi også om vinteren er med til at forbinde København med et aktivt by- og uderum,« siger Jesper Møller, som er en af initiativtagerne bag den 600 kvadratmeter store skøjtebane med udsigt over kajen. Han fortsætter:

»Vi håber, at den nye skøjtebane kan være med til at sætte rammerne for mange hyggelige stunder og ikke mindst være et centralt pejlemærke i byen.«

Barndomshygge

Hele pladsen vil emme af julehygge, og alle barndomsminderne kan med ét genopleves allerede fra lørdag 23. november kl. 12.00, hvor man de efterfølgende dage kan tage et smut forbi og teste banen af.

Alle besøgende kan gratis benytte skøjtebanen, og hvis man ikke kan finde de aflagte skøjter frem for gemmerne, så er der mulighed for at leje skøjter, skøjte-buddies og bob-skates til familiens mindste på pladsen.

På pladsen omkring skøjtebanen vil der være rig mulighed for at nyde en hyggelig stund med enten venner, familie eller kæresten i Broens barer.

Når sulten melder sig, kan man naturligvis få fyldt depoterne op i madboderne.

Broens eventteam har knoklet på livet løs for at strikke en storslået åbningsfest på benene. Den løber af stablen fredag 29. november, hvor der kommer til at være fuld smæk på festbarometeret fra klokken 15, og der er gratis øl fra klokken 16 – så længe lager haves.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Overgaden flytter ind hos teatret Sort/Hvid til februar.

Overgaden flytter og får ny kunstnerisk legekammerat

Formand for fodboldklubben Frem, Per Jakobsen, lytter her interesseret til, hvad eleverne fra 5. klasse på Lykkebo Skole drømmer om i en ny københavnsk idrætsby.

Idrætsby i 5. klasse: »Der skal være noget for alle og en trampolinpark«