Kulturhuset Indre By holder ‘Green Friday’ på fredag.
Kulturhuset Indre By holder ‘Green Friday’ på fredag. - Foto: Christian M. Olsen (arkiv)

Byttemarked og fingernemme fiksere: Black Friday får et grønt modspil

Pengeløst byttemarked, upcycling og bæredygtighed for grønne københavnere i alle aldre er på plakaten, når der på fredag 29. november er Green Friday i Kulturhuset Indre By på Charlotte Ammundsens Plads. Arrangementet er et grønt, socialt og bæredygtigt modspil til Black Friday.

»Green Friday er både et fantastisk arrangement og et virkelig godt alternativ til den overdrevne ’brug og smid væk’-kultur. Initiativer som dette er vejen frem, for vi må og skal tænke og handle anderledes, når det kommer til vores forbrugsvaner,« siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Alt.) i en pressemeddelelse.

Til Green Friday er det muligt at bytte sig til et nyt eventyr for de mindste, et outfit til den kommende julefrokost eller den vinyl, der mangler i pladesamlingen derhjemme. På byttemarkedet er det muligt at bytte alt fra bøger og musik til legetøj og nye klæder, så medbring tøj og ting fra gemmerne derhjemme.

Green Friday handler ikke kun om at bytte sig til nyt. Men også at reparere og opgradere. Derfor står de fingernemme fiksere fra Materiale Centralen klar til at hjælpe med at reparere yndlingsbukserne eller opdatere kjolen fra fire sæsoner siden.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Køb lokalt på sorte fredag

Prisen på fjernvarme falder i 2020 for HOFOR-kunder

Din samlede udgift til varme, bygas, vand og spildevand falder i 2020.