Milla Rosa Buch (tv.) og Irina Bernstein stor bag det lokale Momunity-fællesskab i Indre By, som på to måneder har fået over 125 medlemmer.
Milla Rosa Buch (tv.) og Irina Bernstein stor bag det lokale Momunity-fællesskab i Indre By, som på to måneder har fået over 125 medlemmer. - Foto: Christian M. Olsen

Mødre danner fællesskab: »Det kan være svært at møde nye mennesker«

Et nyt lokalt fællesskab for mødre skal binde kvinder – og i særdeleshed mødre – tættere sammen. I Indre By vokser medlemstallet støt.

»I skolen satte man sig ved siden af en anden pige og spurgte ’skal vi lege?’ Det gør man ikke som voksen. Det kan være rigtig svært at skabe nye relationer og venskaber som voksen.«

Sådan siger Milla Rosa Buch, der sammen med Irina Bernstein er frontløbere for den lokale afdeling af Momunity – et fællesskab for kvinder, særligt mødre, som skal danne rammerne for netværk og personlige relationer i lokalområdet – både online og i den virkelighedens verden.

City Avisen møder de to kvinder i køkkenet i Millas lejlighed i Nørre Voldgade. To opgange længere henne ad gaden bor Irina. Men de to kendte ikke hinanden, før de mødtes gennem Momunity for nogle måneder siden.

»Det er jo helt vildt, at man ikke kender dem, der bor lige ved siden af,« siger Milla Rosa Buch, der er mor til syv.

Svært at skabe netværk

»Især her i Indre By kan det være svært at skabe netværk med andre med børn, som bør her. I en mødregruppe kan du finde et fællesskab, men med mindre du ’klikker’ rigtig godt med en fra mødregruppen, forsvinder det ofte, når børnene begynder i institution. Så kan man godt føle sig lidt alene,« siger Milla Rosa Buch.

Det genkender Irina Bernstein. Som tilflytter til København skulle hun starte nærmest helt fra scratch for at finde nye bekendtskaber.

»Det var et chok for mig at se, at den situation, jeg befandt mig i, slet ikke var usædvanlig,« siger hun.

»For mange kan der være et tabu i at sige, at man savner et fællesskab og har lyst til at møde nye mennesker. Og nogle har nok i sig selv og forstår ikke, hvor godt man vil have det ved at kende sin nabo. Man får en rigdom i sit liv gennem kontakten til andre mennesker. Du bliver meget mere glad og tilfreds,« siger Irina Bernstein, der er mor til tre.

Mødes med andre mødre

Momunity giver mulighed for at mødes med andre mødre med eller uden børn, eller for at holde en kontakt via computeren. Alt efter, hvor meget man selv vil lægge i det. Men det er ikke nødvendigvis børnene, som er i centrum.

»Du er ikke tvunget til at dukke op til alt. Vi har arrangementer på legepladsen med børn og til middag uden børn,« siger Milla Rosa Buch.

»Vi vil gerne skabe rammerne for at mødre kan mødes med og uden børn til events og sociale aktiviteter i Indre By. Vores hjerter banker for frivillige sociale aktiviteter som skaber glæde i lokalsamfundet såsom ’De Små Besøgsvenner’ på plejehjem samt ’Månedens Mor’, hvor vi hylder moderskabet,« siger Milla Rosa Buch.

Derudover er der indgået aftaler med lokale erhvervsdrivende, så Momunity’s medlemmer får mulighed for at opnå rabat og modtage særlige tilbud på alt fra børnetøj til ansigtsbehandlinger.

»’Støt lokalt’ er en af vores mærkesager. Vi har et kæmpe ansvar for at skabe gode vækstbetingelser i vores kommune, da det kommer os alle til gode. Et stærkt lokalsamfund med et spirende byliv og et aktivt socialt liv, giver de bedste betingelser for at man trives som familie,« siger Milla Rosa Buch.

125 medlemmer

I løbet af de to måneder, Momunity har været på banen i Indre By, har fællesskabet fået omkring 125 medlemmer.

»Vi håber at blive endnu flere. Der sker noget med en gruppe, når der er flere medlemmer. Jo flere der er, jo mere åbenhed er der og jo mere respons er der,« siger Irina Bernstein.

Du kan se mere på

momunity.dk/momunity-indre-kbh/

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Lørdagsmik

Rikki McGhee med beviset på, at Djuus Copenhagen er månedens Østerbrobutik flankeret af journalist Thomas Frederiksen, Østerbro Avis (tv) og Christian Snegaard Andersen, filialdirektør, Dansk Bank Østerbro.

Månedens butik: Rikki putter ekstra kærlighed i kaffen, hvis kunderne har det svært