For Merle, Marie, Noah, Marcus og Silas har temaugen været et fint afbræk i den daglige undervisning.
For Merle, Marie, Noah, Marcus og Silas har temaugen været et fint afbræk i den daglige undervisning. - Foto: Christian M. Olsen

Temauge på skolen: »Det er ikke sjovt at lege, hvis der ikke også er en portion alvor med«

Minisamfundet Silver City opstod i sidste uge på Sølvgades Skole. Her er elever på tværs af klassetrin sammen om opgaver og aktiviteter, der ligger et godt stykke fra den almindelige skoledag.

Midt mellem 9. klassernes terminsprøver og den store projektopgave er en uges skemalagt undervisning revet ud af kalenderen på Sølvgades Skole.

I stedet er skolen omdannet til minisamfundet Silver City med egen avis, bank, genbrugsbiks, frisør og konditori.

Her mødes eleverne i fællesskab på tværs af klasserne i en temauge, der på mange måder minder om det ’rigtige’ samfund uden for skolegården.

Noget andet end hverdagen

For Marcus, Silas og Noah fra 9.u. er temaugen et godt pusterum i hverdagen, og en mulighed for at være sammen med nogen, de ikke er sammen med til daglig.

De tre tilbringer ugen som reportere på avisen ’Silver News’, men midt i jagten på morgendagens forsidehistorie er der lige tid til at standse op og svare på spørgsmål fra den lokale avis.

»Det er sjovt at være sammen med nogle fra andre klasser og lave noget, vi ikke normalt laver i skolen,« siger Noah, mens Silas og Marcus nikker i enighed.

For Merle og Marie fra 8.u. har temaugen også været et fint afbræk fra den almindelige skoletrummerum.

»Lige nu havde vi nok siddet og haft matematik, men i stedet kommer vi til at arbejde med andre ting og sammen med nogle fra de andre klasser. Det giver et godt fællesskab,« siger de.

På tværs af niveau og alder

Skoleleder Tina-Marie Bendix Beiter glæder sig over, hvordan eleverne har taget Silver City til sig.

»Man kan mærke, at eleverne glæder sig til at lave noget anderledes,« siger skoleleder Tina-Marie Bendix Beiter.

»De er fælles om at præstere noget på tværs af niveau og alder,« siger hun og tiltøjer at det for de ældste elever også har den afledte effekt, at de skal løfte et større ansvar over for de mindste elever.

Og selv om der er meget leg i løbet af ugen, er det meget lærerigt.

»De er med på, at det er noget, vi leger. Men det er ikke sjovt at lege, hvis der ikke også er en portion alvor med,« siger Emilie Weiss, der er lærer på skolen.

Skoleleder Tina-Marie Bendix Beiter.

Skoleleder Tina-Marie Bendix Beiter. – Foto: Christian M. Olsen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Adventskoncert i Holmbladsgade

Ændringen fra en passagertunnel til skybrudstunnel er i gang.

Tunnel i Ryparken ændrer nu formål