Der er EM i København. Går Danmark videre fra det indledende gruppespil?
Der er EM i København. Går Danmark videre fra det indledende gruppespil? - Foto: Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Kig ind i 2020: Hvad kommer der til at ske?

Dronningens fødselsdag, EM i fodbold og endnu en udvidelse af metroen. 2020 bliver et år med mange store begivenheder. Men hvad kan vi egentlig se tilbage på, når vi fejrer nytår igen om et år?

Champagnen er drukket og kransekagen spist. Vi er hoppet ind i 2020. Men hvad er det egentlig for et år, vi er sprunget ind i? Hvad kommer der til at ske?

Det er svært at spå – især om fremtiden, lyder en kliché. Men du skulle tage at prøve alligevel. I denne spåquiz kigger vi ind i året, vi netop er gået ind i. Og vi sætter en flaske gode bobler på højkant til den, der får flest rigtige svar.

Store begivenheder

2020 er et år med mange store begivenheder i København. Det er året, hvor dronning Margrethe fylder 80 år og i den forbindelse skal fejres med stor festivitas. Men vælger majestæten også året til at overlade tronen til sønnike? Det er et af spørgsmålene, du skal finde svar på.

Og så kommer EM i fodbold for herrer for første gang til København. Danmark spiller tre kampe i Parken, og der er lagt op til en sand folkefest på Ofelia Plads. Men bliver der noget at juble over? Lykkes det for de danske drenge at spille sig videre fra det indledende gruppespil?

Partihoppere

I efteråret valgte medlem af Borgerrepræsentationen Marcus Knuth at skifte partibogen i Venstre ud med Konservative. Men hvordan går det i den politiske sæson på rådhuset i år. Vælger et af de 55 medlemmer af Borgerrepræsentationen at skifte parti eller blive løsgænger?

Og i samme ombæring bliver det interessant at se, hvilke partier, som sætter signatur på aftalen for det kommunale budget.

Tre stjerner?

Efter at have været ude at Michelin-bogen i forbindelse med flytningen, vendte restauranten Noma tilbage med to Michelin-stjerner sidste år. Det helt store spørgsmål bliver, om det lykkes den verdenskendte restaurant at få den eftertragtede tredje stjerne?

Og hvad med trafikken? Busomlægningen i efteråret har mødt en del kritik, og flere savner linje 1A gennem Store Kongensgade og Bredgade. Vi stiller spørgsmålet om busdriften vender tilbage til hele Store Kongensgade.

Og så er der vejret. Det bliver varmere, men bliver der målt over 30 grader i København i løbet af året, vi netop er gået ind i.

Så puds krystalkuglen, kig ind i 2020 og deltag i vores lille nytårsspøg. Så kan det være, at det er dig, der om et års tid bliver kåret som årets spåkone eller -mand.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Anne Skole Overgaard. Rose, 2019

Roser og tulipaner i blomstring og forfald

Jan Gehl købte huset på Damstien på grund af tagterrassen. Men han kommer kun derop nytårsaften, og når der skal tages billeder ud over Damhussøen.

‘Ingen andre bydele i København er så leverpostej som Vanløse’