De glade vindere af prisen, tidligere ejer Flemming Hertz, butikschef Trille Folkvardsen og konsulent Stig Andersen fra P. Hertz.
De glade vindere af prisen, tidligere ejer Flemming Hertz, butikschef Trille Folkvardsen og konsulent Stig Andersen fra P. Hertz. - Foto: Christian M. Olsen

Historisk juvelerbutik får pris: »Historien gør det ikke alene – vi skal følge med tiden«

Det er en af byens mest legendariske butikker, som hædres med januar-udgaven af prisen ‘CPH City Spirit of the Month’. Juveler P. Hertz har ligget samme sted siden 1834.

I 185 år har Kongelig Hofjuveler P. Hertz pyntet københavnerne med guld, sølv og ædelstene. Den historiske juveler på hjørnet af Købmagergade og Kronprinsensgade er et ikon i det københavnske butiksliv.

Onsdag blev butikken hædret med prisen CPH City Spirit of the Month, som uddeles af interesseorganisationen for butikkerne i Indre By, KBH – Commerce & Culture.

Håndværk i top

»Trods sine mange år på bagen, har P. Hertz altid forstået at udvikle og forny sit udtryk og design. Den håndværksmæssige side er i top, så butikkens sortiment og håndværk sammen lever op til virksomhedens ønsker og traditioner,« sagde KCC-direktør John Hansen ved overrækkelsen.

»Desuden er virksomheden et af Indre Bys klenodier, hvor kunder stadig holder af at komme. Dels på grund af det meget positive ry forretningen har, og dels fordi man altid i forretningen oplever den helt unikke kundeservice, hvor de ansatte har en unik viden om varerne og gerne giver sig tid til at fortælle om dem,« sagde John Hansen.

Historien er vigtig

Butikschef Trille Folkvardsen, der har været en del af forretningen siden 1987, er ikke i tvivl om, at historien er en vigtig del af fortællingen om P. Hertz.

»Men historien gør det ikke alene. Vi skal følge med tiden, og vi arbejder hele tiden på at udvikle og forny vores design,« siger Trille Folkvardsen.

Gennem tiden har ungersvende på frierfødder og vordende brudepar fået skabt smykker for livet i den smukt indrettede butik.

Trofaste kunder

»Vi har mange trofaste kunder, som besøger os igen og igen,« siger Trille Folkvardsen.

»Nogle kan vi følge gennem generationer og følge med i, hvordan en lille familie udvikler sig,« siger hun.

P. Hertz arrangerer løbende events, hvor man kan få viden om smykker, og forretningen deltager også i messer.

KCC-direktør John Hansen (tv.) overrakte prisen onsdag formiddag.

KCC-direktør John Hansen (tv.) overrakte prisen onsdag formiddag. – Foto: Christian M. Olsen

De glade vindere af prisen, tidligere ejer Flemming Hertz, butikschef Trille Folkvardsen og konsulent Stig Andersen fra P. Hertz.

De glade vindere af prisen, tidligere ejer Flemming Hertz, butikschef Trille Folkvardsen og konsulent Stig Andersen fra P. Hertz. – Foto: Christian M. Olsen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Valby stod klar med flag og kage, da flygtninge ankom til København i forsommeren 2016.

Kommunen vil flytte flygtninge: Nu skal de bo i et område med bandeproblemer

Teaterdirektør Jon Stephensen, glæder sig til at Aveny-T udvider.

Aveny-T bygger et Væksthus til ungekultur