Trinitatis Kirkeplads mellem Købmagergade og Pilestræde er nu fredet.
Trinitatis Kirkeplads mellem Købmagergade og Pilestræde er nu fredet. - Foto: Christian M. Olsen

Trinitatis Kirkeplads bliver fredet: »Fortiden trækkes ind i samtiden«

Slots- og Kulturstyrelsen har besluttet at frede Trinitatis Kirkeplads. Fredningen af pladsen mellem Købmagergade og Pilestræde skal sikre, at de arkitektoniske og kulturhistoriske værdier og et byrum af særlig karakter bevares, oplyser styrelsen. Fredningen sker efter indstilling fra Det Særlige Bygningssyn.

»Vi freder Trinitatis Kirkeplads, fordi der er tale om et særligt landskabsarkitektonisk værk, hvor fortiden på fineste vis trækkes ind i samtiden. Her kan man se, hvordan man med genbrug af materialer fra stedet kan skabe en plads med en på samme tid ydmyg og selvstændig karakter,« siger enhedschef i Slots- og Kulturstyrelsen, Merete Lind Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Kirkepladsens granitfliser og de udlagte konsoller er genbrug af elementer fra restaureringen af Rundetårn. Konsollerne med udskårne dyremotiver, der i dag fungerer som siddepladser, har siddet øverst på tårnet.

Trinitatis Kirkeplads er anlagt i 1984 og blev tegnet i af landskabsarkitekterne Sven-Ingvar Andersson og Steen Høyer i nært samarbejde med Inger og Johannes Exner, der tegnede sognehuset ud mod Pilestræde.

Trinitatis Kirkeplads.

Trinitatis Kirkeplads. – Foto: Christian M. Olsen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Fritidssejlere kan ikke smutte fra Københavns Havn gennem Lynetteløbet, der bliver sløjfet, når Lynetteholmen er spunset færdig.

Katastrofalt for fritidssejlere: Sejlads gennem Lynetteløbet bliver sløjfet

Tre generationer - med blandt andet verdens ældste cirkus artist holder forestilling i din baghave hele vinterferien.

Cirkusdirektør: »Det er i Vanløse det sker«