Mette Dahlgaard, der er gastronomisk chef på Gemyse i Tivoli er en af de fire kokke som står bag velgørenhedsmiddagen.
Mette Dahlgaard, der er gastronomisk chef på Gemyse i Tivoli er en af de fire kokke som står bag velgørenhedsmiddagen. - Foto: Martin Sørensen

Gourmet for en god sag: Stjernekokke serverer mad til fordel for hjemløse

Fire af landets fremmeste kokke står i køkkenet til en unik donationsmiddag på Michelin-niveau. Overskuddet går ubeskåret til værestedet for hjemløse, Hugs & Food i Turesensgade.

De er vant til at skabe skønne menuer på nogle af landets bedste restauranter. Men i slutningen af marts vil fire stjernekokke frivilligt servere mad til en storslået donationsmiddag til fordel for hjemløse.

Middagen, som finder sted i Helligåndshuset, består af en fireretters gourmetmenu med tilhørende vin.

Stjernekokkene Matt Orlando fra Amass på Refshaleøen og med en fortid på blandt andet Noma, Anita Klemensen fra Studenterkilden, Mette Dahlgaard, der er gastronomisk chef på Gemyse i Tivoli og køkkenchef på Dragsholm Slot, Claus Henriksen, vil stå i køkkenet til middagen. De har kreeret en lækker menu, som skal være med til at samle penge sammen

Vil indsamle 100.000 kr.

Målet med donationsmiddagen er at indsamle 100.000 kroner, som vil gå ubeskåret til værestedet Hugs & Food i Turesensgade, der dagligt serverer gratis mad til sårbare og særligt udsatte hjemløse i København.

»For de penge kan vi servere 5.000 måltider til hjemløse,« siger Thomas Geipel, der til daglig er kok i Hugs & Food.

»Det er helt unikt, at de fire kokke skal lave mad sammen,« siger Thomas Geipel, der godt tør love, at det bliver en formidabel middag og menu på allerhøjeste Michelin-niveau.

Portrætter af hjemløse

Hugs & Food er organiseret under Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke, og er finansieret i samarbejde med flere andre kirker i Indre By samt private fonde.

Værestedet tilbyder dagligt 50 gratis måltider mad til sårbare hjemløse

Under middagen vil der blive afholdt en auktion, hvor alle har mulighed for at byde på forskellige kunstværker, heriblandt et værk doneret af kunstneren Marco Evaristti og portrætter af hjemløse af fotografen Robin Skjoldborg. Alle penge fra auktionen går til arbejdet med de hjemløse brugere af Hugs & Food.

Donationsmiddag til fordel for hjemløse. Fredag 27. marts kl. 19. Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23. Pris pr. kuvert inkl. vinmenu 1.500 kr + gebyr. Billetter på billetto.dk

Hugs & Food

  • Hugs & Food i Turesensgade er et spise- og værested for hjemløse i København. Værestedet tilbyder dagligt 50 gratis måltider mad. Målgruppen er særligt sårbare hjemløse, hvor flertallet har flere alvorlige problematikker, såsom psykiske lidelser, misbrug og dårlig fysisk tilstand.

  • Mange af de hjemløse brugere i Hugs & Food får ofte kun det ene måltid om dagen, som tilbydes her. Der er få sociale tilbud i København, hvor maden er gratis, og da målgruppen sjældent har ressourcer til at købe mad eller til at benytte andre tilbud, er det vigtigt at maden forbliver gratis.

  • Udover det daglige måltid tilbydes kontinuerlig kontakt til værestedets to socialarbejdere, som hjælper med diverse sociale opgaver og er med at bygge bro til andre relevante tilbud.

  • Hugs & Food er organiseret under Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke, og er finansieret i samarbejde med flere andre kirker i Indre By samt private fonde.

  • Læs mere på www.hugsandfood.com

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Lis Bisgaard er uddannet fra Aarhus Universitet.

Mit liv som mønsterbryder

Olivia næsten klar til start.9

Olivia borer 20 meter metro om dagen