En gade i København: 1116 Møntergade

Imposante bygninger, fremtrædende facader og betydelige beværtninger. Tag med på en tur gennem Møntergade.

»Vil I være venlige ikke at tisse i indgangspartiet. Tak«

Ordene står venligt, men bestemt i de småsprossede vinduer med facetslebne glas i døren til den godt 100 år gamle, statelige rødstensbygning i Møntergade.

Siden middelalderen har gaden, som er opkaldt efter den kongelige mønt, der lå lige i nærheden, løbet, hvor den gør det i dag. En strækning på ikke meget mere end et par hundrede meter fra Gothersgade og Kongens Have i nord til Pilestræde i syd. Men alligevel med så meget atmosfære.

I stueetagen i den imposante Møntergården – fylder iøjnefaldende udsmykninger de store fadadevinduer. #rabenswindow hos Rabens Saloner gør ligefrem en dyd ud af det kunstneriske med skiftende udstillinger.

Kunst er der også indenfor i den legendariske Byens Kro, hvor væggene er beklædt med varierende værker af anerkendte kunstnere. Beværtningen har en udtalt charme – ikke mindst på grund af gæsterne.

På hjørnet af Gammel Mønt i et rødt bindingsværkshus, der er et at Københavns ældste, er Restaurant Ma indrettet i lavloftede lokaler, skråt overfor Restaurationen, hvor Lisbeth og Bo Jacobsen i snart 30 år har serveret lækkerier til københavnerne.

København K er fyldt med skønne gader og stræder. City Avisen tager dig med rundt i vores dejlige by.


SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Kristiane Hauer fortæller om at sætte ord på svære følelser, når hun og Camilla Hjørnholm Olsen gæster Salonen.

Litteratur om fortielse og tab

Der vil være masser af chokolade, når der afholdes Chokoladefestival 2020 i TAP1.

Chokoladen indtager igen TAP1