Thomas Gaarde og Peter Bille Krogh står bag Restaurant Maven, som modtager februars City Spirit of The Month.
Thomas Gaarde og Peter Bille Krogh står bag Restaurant Maven, som modtager februars City Spirit of The Month. - Foto: Christian M. Olsen

Alt godt til Maven: Driftige madmænd får månedens City-pris

De serverer god mad på historiske københavnske steder. Folkene bag Maven i Nikolaj Kirke og Krogs Fiskerestau-rant på Gl. Strand modtager februars City Spirit-pris.

Det driftige team bag Maven – Restaurant og Vinbar i Nikolaj Kirke modtog torsdag februars udgave af prisen City Spirit of the Month. Prisen, som uddeles af KBH – Commerce og Culture, gives til en person, virksomhed eller organisation, der betyder noget for København, som er med til tiltrække folk og har en innovativ tankegang, som direktør i KCC, John Hansen, udtrykte det ved overrækkelsen.

»I lever op til det hele. I driver nogle steder, som er ganske unikke. Vi har behov for folk, der kan se en ide, kan skabe en idé og tør tage chancen,« sagde John Hansen.

Restaurant Maven ligger i historiske rammer i Nikolaj Kirke og er opkaldt efter det gamle øgenavn for Nikolaj Plads, som i 1800-tallet var hjemsted for byens slagterboder og derfor blev kaldt ’Maven’ i folkemunde.

»Vi vil gerne skabe et rum for en restaurantoplevelse ud over det sædvanlige. Det giver noget ekstra, når man spiser i en gammel kirke. Væggene fortæller også en historie,« siger Thomas Gaarde, der sammen med Peter Bille Krogh modtog prisen.

»Vi bor i en af de mest vidunderlige hovedstæder. København har mange spændende steder. Man skal bare åbne øjnene. Vi vil gerne drive restauranter med respekt for den by, vi bor og forankre os i den. Ellers kommer man til at ligne alt muligt andet,« siger Peter Bille Krogh.

I rivende udvikling

Folkene bag Maven har også overtaget legendariske Krogs Fiskerestaurant på Gammel Strand og senest det gamle jazzsted Vingaarden, der nu er blevet italiensk restaurant.

»Vi lever i en hovedstad, der er i rivende udvikling. Byens identitet skabes også af steder, forretninger og bygninger. Vi holder fast i rødderne og fornyer os samtidig – det gør vi gennem gastronomien,« siger Thomas Gaarde.

Direktør John Hansen fra KCC overrakte prisen i torsdags i Mavens lokaler i Nikolaj Kirke. FOTO: Christian M. Olsen

Direktør John Hansen fra KCC overrakte prisen i torsdags i Mavens lokaler i Nikolaj Kirke. FOTO: Christian M. Olsen

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Maria Guggenheim har tidligere arbejdet som coach og antropolog

Røde Kors i Nordre Frihavnsgade har fået ny butiksleder

Ivan fra Gang i Gaden og gadepræsten Liane fejrede sidste år, at de ikke længere var akut lukningstruet. ArkivfOTO: René Mølskov

SejrsGang i Gaden