Restauratør Jørgen Kragh fra Oranje.
Restauratør Jørgen Kragh fra Oranje. - Foto: Christian M. Olsen (arkiv)

Nyhavn: Udeservering ved kajkanten rykker nærmere

Politikerne i Teknik- og Miljøudvalget har taget første skridt mod en udvidelse af udeserveringen på Nyhavns solside.

Udsigten til at kunne servere stjerneskud og sildemadder på lovlig vis på kajen i Nyhavn rykkede mandag et skridt nærmere for det gode skib Oranje og restauratør Jørgen Kragh.

Han har kæmpet for at få lov til at kunne have udeservering på kajen foran sit restaurantskib, men det har lokalplanen for området hidtil forhindret.

Mandag sagde politikerne i Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune ja til at pålægge forvaltningen at udarbejde et tillæg til lokalplanen for området, der ’muliggør udeservering for restaurantskibe på solsiden i den yderste del af Nyhavn’.

Det var et enigt udvalg, der bakkede op om medlemsforslaget fra Socialdemokraterne og Radikale.

Enhedslisten bad dog om at få ført til referat, at »»Enhedslisten er stadig skeptisk over for, hvordan man sikrer den frie og ukommercielle adgang til kajkanten og afventer stillingtagen til indstillingen, når den kommer tilbage til udvalget.«

Overvældet

Og tilbage til udvalget er lige netop, hvad sagen skal. Når forvaltningen har udarbejdet et forslag til en ændring af lokalplanen, skal politikerne endeligt godkende den. Først da kan restaurationsskibet Oranje benytte kajen til udeservering.

Alligevel er restauratør Jørgen Kragh glad for politikernes beslutning:

»Jeg er overvældet. Jeg synes, at det er flot, at der er enighed om at se på lokalplanen,« siger Jørgen Kragh, der siden sidste sommer har kæmpet for sin ret til udeservering.

»Vi forsøger at bevare det maritime islæt i Nyhavn med vores restaurantskib. Bliver lokalplanen ændret, giver det os mulighed for at drive forretning på lige fod med de øvrige spisesteder i Nyhavn,« siger Jørgen Kragh.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Anja Uglebjerg er mor til et barn, der tidligere har gået i to ud af de fire institutioner i Valby, der har været udsat for kritik. Hun skriver om sine oplevelser. Arkivfoto: Mads Jensen / Ritzau Scanpix

DEBAT: Det er på tide, at politikerne får lavet en uvildig undersøgelse af forholdene i fire institutioner i Valby

Tre gode råd til styling af dit kontor