Som det er nu, kan bilisterne i Vester Voldgade ikke køre forbi Rådhuspladsen. Sådan bliver det også fremover.
Som det er nu, kan bilisterne i Vester Voldgade ikke køre forbi Rådhuspladsen. Sådan bliver det også fremover. - Foto: Christian M. Olsen

Politiet siger ja: Vester Voldgade kan lukkes permanent for biler

Skal Vester Voldgade fortsat være lukket ved Rådhuspladsen? Forslaget har været drøftet længe, og nu har politiet givet deres principielle godkendelse til at lukke gaden permanent.

Mens metrobyggeriet på Rådhuspladsen har stået på, har Vester Voldgade været en blind vej for bilister, der har nærmet sig Strøget. Gaden har været midlertidigt spærret for gennemkørende trafik, så det kun har været de såkaldt bløde trafikanter, der har kunnet køre igennem fra Stormgade til Nørre Voldgade.

Nu er metrobyggeriet forbi på Rådhuspladsen, og politikerne skal tage stilling til, om den midlertidige lukning skal gøres permanent.

Det kræver først og fremmest en godkendelse af politiet, og den er nu kommet.

»Københavns Politi har givet et principielt samtykke til en lukning af Vester Voldgade for motorkøretøjer,« oplyser Teknik- og Miljøforvaltningen i en pressemeddelelse.

Det glæder den ansvarlige borgmester:

»Et bredt politisk flertal ønsker at bibeholde den trafikale fredning i området, så Rådhuspladsen ikke er flankeret af støjende og forurenende biltrafik på begge sider,« siger Ninna Hedeager Olsen (EL).

»Ved at lukke Vester Voldgade permanent får de bløde trafikanter et godt alternativ til H.C Andersens Boulevard, og vi får mulighed for at skabe et byrum, der får Rådhuspladsen og Middelalderbyen til at smelte sammen. Jeg er glad for, at vi nu reelt har mulighed for at indrette området, som vi ønsker det til glæde for københavnerne,« siger borgmesteren i pressemeddelelsen.

Dialog om løsninger

Ved overdragelsen af området er Metroselskabet som udgangspunkt forpligtet til at levere pladsen tilbage i samme stand, som før byggeriet startede. Det ville umiddelbart betyde, at Vester Voldgade skal afleveres som en åben gade til biltrafik igen, men i sommer besluttede et flertal i Borgerrepræsentationen, at Teknik- og Miljøforvaltningen skal opretholde den midlertidige lukning, og i december godkendte politikerne at følge Ungeråd KBH’s ønske om en permanent fredeliggørelse.

Teknik- og Miljøforvaltningen vil nu gå i dialog med Københavns Politi om mulige løsninger på indretningen af området. Den midlertidige lukning bliver opretholdt, indtil der er fundet en samlet og permanent ordning for Vester Voldgade.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

Cocks & Cows lukker ned og aflyser Ama‘rkys-lancering

Ny og ung B.93-træner med Superliga-erfaring, Thomas Nørgaard.

Avarta venter i forårspremieren: 8-0 til B.93 inden sæsonstart