Lena Feld klipper herrer med saks - men kanterne skal tages med maskine.
Lena Feld klipper herrer med saks - men kanterne skal tages med maskine. - Foto: Christian M. Olsen

»Du dør med saksen i hånden, har en kunde sagt – og det er nok rigtigt«

68-årige Lena Feld kan på fredag fejre 40 års jubilæum i Ekko-Salonen i Sølvgade. »Det er mit liv, og det har det været i mange år. Og det bliver det ved med,« siger frisøren, der holder reception på fredag.

Da Lena Feld for første gang trådte ind i frisørsalonen i Sølvgade 2 var der petroleumsovn i baglokalet. Henne i nummer seks var der tredje baggård, og området var fyldt med originaler.

På fredag 13. marts kan frisøren, der er på vej mod halvfjerds, fejre 40 års jubilæum som indehaver af Ekko-Salonen.

Så hvis du kigger ind i den lille hyggelige butik på fredag for at få en studsning, kan du godt glemme det. Der kommer skilt i vinduet, hvor der står, at butikken er lukket på grund af reception.

»Det er en meget stor dag for mig. 40 år er lang tid. Men det er som om, at jeg ikke rigtig kan fornemme, hvordan tiden er gået,« siger Lena Feld, der nogle år inden hun overtog forretningen i 1980 var assistent i butikken.

Mange stamkunder

Mange af kunderne i butikken er stamkunder, der har haft deres gang i butikken gennem mange år. Men der kommer hele tiden nye kunder til butikken.

»Jeg har aldrig haft en annonce i avisen. De fleste kunder kommer på anbefaling fra andre kunder. Og det er en god måde at få nye kunder på,« siger Lena.

På væggen hænger portrætter af hendes datter og en tegning, som tegneren Klaus Albrectsen tegnede i forbindelse med hendes 60 års fødselsdag.

Der har været frisør på adressen siden 1910, har Lena googlet sig frem til, men hvorfor salonen hedder Ekko-Salonen, ved hun ikke.

»Det hed den, da jeg overtog forretningen, og det har holdt ved,« siger hun.

Er blevet lidt kedeligt

Gennem årene har Lena Feld kunnet følge med i kvarteret udvikling. Og der er sket noget:

»Nu siger jeg noget, der ikke er så pænt: Det er blevet et meget pænt kvarter, men også lidt kedeligt,« siger Lena Feld, der selv bor på Amager sammen med sin kat.

Søndagene går med at vaske tøj, gøre rent og lave regnskab, som hun fortæller det. Fridagene ofte i selskab med en god veninde på en tur i byen og en god frokost. Men egentlige fritidsinteresser har hun ikke.

»Forretningen er mit liv, og det har det været i mange år. Og det bliver det ved med. Jeg har tænkt mig at fortsætte til jeg er nogen og firs. Du dør med saksen i hånden er der en kunde, der har sagt – og det er nok rigtigt,« siger Lena Feld og griner.

Der er reception for kunder og venner af frisørforretningen fredag 13. marts kl. 12-18 i Sølvgade 2.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Benedicte var spændt på og hendes globus igen kom til at virke. Det sørgede Arne for.

»Jeg har givet dig hele verden på et sølvfad«

FOTO: Arkiv

Svømmehal lukker på grund af løse fliser