Restaurant Palægade blev natten til onsdag ramt af en brand, som kommer til at holde restauranten lukket i minimum to måneder.
Restaurant Palægade blev natten til onsdag ramt af en brand, som kommer til at holde restauranten lukket i minimum to måneder. - Foto: Christian M. Olsen

Populær restaurant hærget af brand: »Vi kommer stærkt tilbage«

Beboere måtte evakueres, da Restaurant Palægade natten til onsdag blev ramt af brand. »Lige nu er det noget lort,« siger medejer af restauranten, Simon Olesen. »Men vi kommer stærkt tilbage,« lover han.

Væggene er sodede, installationer smeltet og en bar brandskadet. Den populære Restaurant Palægade blev natten til onsdag ramt af en brand.

Medejer og restaurantchef Simon Olesen blev ringet op af vagtselskabet klokken kvart over et natten til onsdag. Der var røg i restauranten, lød meldingen.

»Da jeg kørte ind til restauranten vidste jeg ikke, om det bare var et stearinlys, men da jeg kom ind og så fire brandbiler og flere politifolk, kunne jeg godt se, at den var gal.«

Ifølge brandvæsenets døgnrapport fik Hovedstadens Beredskab meldingen klokken 01.19.

Røgen spredte sig til de ovenliggende etager, og beboerne i opgangen var evakueret ved beredskabets ankomst, fremgår det af døgnrapporten.

Alt skal ud

Da City Avisen taler med Simon Olesen onsdag eftermiddag, har han endnu ikke sovet.

»Umiddelbart har branden ikke været så omfattende, som det ser ud. Flammerne har ikke fået ilt, så selve ilden er begrænset til en bar bagest i restauranten,« fortæller Simon Olesen.

Til gengæld er hele restauranten sodet til og installationer og inventar smeltet.

»Vi kommer til at skulle have alt ud og bygge restauranten op igen,« siger Simon Olesen, der brugte onsdagen på at tale med personale, forsikringsselskab, gæster og gode venner, som kunne give gode råd og opbakning.

»Vi har brugt alt vores tid gennem fem år på at bygge det her op, så det er et hårdt slag,« siger Simon Olesen.

Det bedste smørrebrød

Restaurant Palægade beskriver sig selv som ’En restaurant i hjertet af det gamle København, hvor pulsen altid banker. Her lever de klassiske dyder, men tiden er ikke gået i stå.’ Tilbage ved åbningen i 2016 skrev Politiken i en anmeldelse, at ’Danmarks måske bedste smørrebrød serveres i Palægade’.

Udover at være en velbesøgt frokostrestaurant har restauranten også aftenservering.

»Det er svært at sige, hvornår, vi kan være klar igen. Er vi heldige, kan det være om to måneder. Er vi uheldige, går der et halvt år,« siger Simon Olesen.

»Lige nu er det lidt uoverskueligt, men når vi lige er landet, får vi lagt en god plan for, hvordan vi kommer tilbage,« siger Simon Olesen.

Restaurant Palægade har i de seneste to år også været repræsenteret ved Broens Madmarket, og det kommer også til at ske i år, fortæller Simon Olesen.

»Vi er nogle kreative hoveder, og vi skal nok komme godt ud af det her. Lige nu er det noget lort, men vi kommer stærkt tilbage,« lover han.

Sådan så restauranten ud efter branden

Sådan så restauranten ud efter branden – Foto: Restaurant Palægade på facebook

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Den afdøde Whitney Houston kommer næsten til at stå på scenen, når der er koncert i Forum.

Vind billetter til koncert med afdøde Whitney Houston

Den Skaldede Frisør med Xenia Lach-Nielsen på scenen.

Muscial aflyser i resten af marts