Morten Eisby står bag facebook-gruppen.
Morten Eisby står bag facebook-gruppen. - Foto: Privat

Hjælp til indkøb: Frivillige samles i Facebook-gruppe for at hjælpe udsatte

Frivillige er klar til at hjælpe med indkøb under corona-epidemien. Københavneren Morten Eisby står bag hjælpegruppe på Facebook.

Corona-situationen kan give problemer for karantæneramte og udsatte, som ikke har mulighed for at tage i supermarkedet for at handle, og måske ikke lige har en bekendt eller et familiemedlem, som kan træde til.

Men hjælpen er nær. Morten Eisby fra Indre By har taget initiativ til en frivillig indkøbsordning. I gruppen INDKØBSHJÆLP CORONA – KØBENHAVN på Facebook kan man melde sig som frivillig indkøber, samt bede om hjælp.

»Man kan bede om hjælp, hvis man har brug for det – også hvis man ikke er i karantæne, men ikke vil tage i supermarkedet på grund af risiko for smitte. Ingen opgaver er for små,« skriver Morten Eisby.

Gruppen har allerede tæt på 300 medlemmer.

»I kølvandet på statsminister Mette Frederiksens udmelding i går, var det oplagt at lave sådan en gruppe. Det er ikke så svært at facilitere sådan en ordning,« siger Morten Eisby til minby.dk

Mange er klar til hjælpe

Endnu har ingen meldt sig for at få hjælp, men det kan komme, vurderer Morten Eisby.

»Måske vil behovet være der i de kommende dage eller uger. Bekymringen kan være, at man ikke vil række ud efter hjælpen og i stedet vover sig ud. Der er det bare vigtigt at sige, at der er mange, som er klar til at hjælpe,« siger han.

Dem, der har brug for hjælp skriver en liste i forhold til antal varer og kroner, og de frivillige byder ind på hver ‘opgave’, afhængig af disponibel tid og byområde. Betalingen vil fortrinsvis foregå via Mobilepay.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Frederiksberg Rådhus.

Corona: Frederiksberg går i dvale

GoMonkey har nu gjort det muligt at svinge sig mellem træerne i Søndermarken.

Aberne slippes fri i Søndermarken