Billedtekst. FOTO: NAVN
Billedtekst. FOTO: NAVN

Nærpoliti: Vi er til stede

Københavns Politi lægger vægt på, at politiet er på arbejde i disse uger, og de kan kontaktes, også selvom man ikke har bevis for kriminalitet, men føler sig utryg

Klubber, sportshaller og fitnesscentre er lukkede i de her uger. Derfor har mange unge ikke de sædvanlige steder at tage hen, og flere af dem kan i stedet ses i gadebilledet. Det kan skabe utryghed for andre borgere.

Leder af nærpolitiet Nordøst, som dækker Nørrebro og Østerbro, Jonas Wybrandt, understreger, at politiet er til stede, og de kan kontaktes på flere måder.

»Hvis man oplever noget anderledes i gadebilledet, så kan vi kontaktes,« understreger han.

Flinke og venlige

Han nævner en situation fra Ryparken mandag aften.

Her var der samlet 10-12 unge, det var inden bestemmelserne om et max på forsamlinger på 10 personer var indført, og de gik sammen.

Flere af dem havde halstørklæder trukket godt op ansigtet. Det gjorde beboere bange, og politiet blev tilkaldt.

»Vi trillede ud, hvor de unge opholdt sig. De var i alderen 14-17 år, og de var flinke og venlige og ville bare mødes, fordi deres klub var lukket,« fortæller han og nævner, at de heller ikke var skræmte over, at politiet kom.

Tre muligheder

Jonas Wybrandt ser det som et godt eksempel på, hvordan det giver mening, at politiet er til stede. Han lægger vægt på, at også gadeplansmedarbejdere og SSP er på arbejde.

Han opremser, at der er tre måder at kontakte politiet telefonisk på: Ved akutte tilfælde: 112, ved kriminalitet: 114 og ved tryghedsopkald Din Betjent: 3053-6315 og 4023-8196 på Østerbro.

Læs mere på www.dinbetjent.dk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Lasse Dalipi ejer Café Moccador på Falkoner Allè.

Lasse fra Café Moccador: »Jeg er i chok«

Det er midlertidigt slut med at købe billet i bussen.

Chauffører skal beskyttes mod virus: Slut med kontanter i busserne