Christiania valgte lørdag klokken 12 at lukke for adgang til fristaden for at begrænse risikoen for corona-smitte.
Christiania valgte lørdag klokken 12 at lukke for adgang til fristaden for at begrænse risikoen for corona-smitte. - Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Christiania er lukket: Hashhandelen er rykket ud på Christianshavn

»Vi holder skarpt øje med situationen,« lyder det fra politiet, der onsdag anholdt to personer på Christianshavn.

I lørdags smækkede Christiania portene i for offentligheden for at begrænse risikoen for corona-smitte. Det har betydet, at flere af hashhandlerne fra Pusher Street har bevæget sig ud på Christianshavn og gjort gaderne omkring Christiania til deres handelsplads.

Københavns Politi er bekendt med situationen, som de kalder uacceptabel.

»Det er uacceptabelt for beboerne på Christianshavn, ligesom det i lang tid har været uacceptabelt for de fleste beboere på Christiania,« siger vicepolitiinspektør Lars-Ole Karlsen.

»Vi holder skarpt øje med situationen og skrider ind løbende,« siger han

Onsdag anholdt politiet to personer tilknyttet det organiserede hashmarked. Tirsdag blev fire personer anholdt, blandt andet en 16-årig dreng.

Hjælp fra beboerne

»Vi intensiverer indsatsen i området i den kommende tid. Vi får stor hjælp fra beboerne på Christianshavn, der heller ikke vil finde sig i situationen,« siger Lars-Ole Karlsen, der opfordrer til, at man ringer 1-1-4, hvis man observerer noget mistænkeligt i området.

»Vi kan også konstatere, at køberne tager til området. De gør sig ikke alene skyldige i at give penge til kriminelle organisationer, de udsætter også sig selv og andre for en smitterisiko. Derfor er opfordringen: Bliv hjemme,« lyder det fra politiet.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Skiltning i byens parker, som her i Ørstedsparken, opfordrer til at holde afstand.

Politiet: Vi er gode til at holde afstand, men et sted er der fortsat lidt udfordringer

Nordhavn Apotek åbner uden åbningsfest.

Nyt apotek åbner på lørdag