Fra 2019-udgaven af Copenhagen Jazz Festival. Nu er årets festival aflyst. Arkivfoto: Torben Christensen/Scanpix
Fra 2019-udgaven af Copenhagen Jazz Festival. Nu er årets festival aflyst. Arkivfoto: Torben Christensen/Scanpix - Foto: Torben Christensen/Scanpix (arkiv)

For første gang siden 1979: Årets jazzfestival er aflyst

Regeringens udmelding mandag, der forbyder afholdelse af større arrangementer og festivaler frem til og med august, rammer også Copenhagen Jazz Festival.

»Det er med blødende hjerte, at vi må konstatere, at Copenhagen Jazz Festival 2020 rammes,« skriver Copenhagen Jazz Festival i en pressemeddelelse. Det er første gang siden 1979, at festivalen ikke kan afholdes.

Aflysningen har økonomiske og personlige konsekvenser for de mange danske musikere, spillesteder, arrangører, leverandører, teknikere, forretningsdrivende og frivillige foreninger, der år efter år ser frem til festivalen som et samlingspunkt.

»Men aflysningen sker som en nødvendig konsekvens af COVID-19 i Danmark og i respekt for dens ofre og risikoen for fremtiden – for alle danskere. Vores tanker går til alle berørte parter, samt til vores store publikum og til de mange andre aflyste festivaler, der i årtier har fyldt det danske sommerlandskab med levende musik,« skriver festivalleder Kenneth Hansen og bestyrelsesformand for jazzfestivalen Anders Laursen i pressemeddelelsen.

»Vi går nu i dialog med de berørte parter, og derefter ser vi frem til og håber på at kunne vende stærkt tilbage med Vinterjazz 2021 i februar og Copenhagen Jazz Festival 2021 næste sommer.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
De frivillige web-venner kan eksempelvis bruge tid med børnene ved at spille det populære computer- og konsolspil ‘Fortnite’.

Giv en kærlig hånd i coronakrisen: Frivillige søges til at støtte lokale udsatte børn

Bar og bodega Jaguaren i Holmbladsgade - en del af Amagerbros identitet.

Sikken svipser: Amager glemt på nyt museum