Skulpturen af Nilen ved Søtorvet har været iklædt mundbind under corona-krisen.
Skulpturen af Nilen ved Søtorvet har været iklædt mundbind under corona-krisen. - Foto: Torben Huss/Ritzau Scanpix

Mundbind eller sanghæfter? Museum går på jagt efter corona-genstande

Gennem tiden har Københavns Museum indsamlet ting, når byen har været ramt af epidemier eller brande. Netop nu er museet i gang med at indsamle ting og fotos, som skal vise eftertiden, hvad der kendetegnede hovedstaden under corona-krisen.

Det kunne være de mundbind, som skulpturen af Nilen ved Dronning Louises Bro blev iklædt. Eller billeder eller videoer af koncerter og fællessang fra altaner og vinduer.

Men hvilke fysiske ting synes du, Københavns Museum skal indsamle for at vise eftertiden, hvordan coronavirussen påvirkede København og københavnerne? Du kan give tips til, hvad Københavns Museum skal gå på jagt efter. Se hvordan på cphmuseum.kk.dk

Indsamlingen og dokumentationen af coronakrisen ligger i tråd med museets interesse for de katastrofer, der i gennem tiderne har ramt København, hvad enten det er epidemier som pesten i 1711 og koleraen i 1853, eller det er de store bybrande i 1728 og 1795.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Fra på mandag kan du igen hente og låne bøger og få hjælp og vejledning til lette søgninger og udlån. Men det vil ikke være muligt at opholde sig på biblioteket i længere tid.

Fra på mandag kan du igen komme indenfor på Hovedbiblioteket

Man kan fordybe sig længe i dette billede. Til venstre i billedet finder du blandt andet Rundetårn, Palads Biografer og Tycho Brahe Planetarium. Øverst i midten er det den kunstige skibakke ‘Copenhill’, der er en del af Amager Ressource Center (tidligere Amager Forbrænding).

Har du nogensinde set København og en DC-3?