Leder af Anemonen, Sidsel Ramdal, håber, at de københavnske politikere finde driftsmidler, så teatret i Suhmsgade, der spiller forestillinger for børn i alle aldre, kan overleve. Foto: Martin Sørensen

Populært børneteater er igen i fare for at lukke

Pengene er ved at slippe op for Anemonen i Suhmsgade, der sætter sin lid til, at de københavnske politikere finder driftmidler til teatret. Radikale er positive.

På fredag er der premiere på ’Den lille prins’ på Anemonen, teatret i Suhmsgade, der i en årrække har underholdt og udfordret børn i alle aldre med scenekunst.

Det unge publikum strømmer til teatret, men nu har Anemonen selv fået udfordringer.

Pengekassen er simpelthen ved at være tom på det populære teater, der tidligere har modtaget støtte som lille storbyteater, men det stoppede i 2017. Teatret mistede i den forbindelse en årlig bevilling på tre millioner kroner. Siden har teatret fået en million kroner i støtte af Statens Kunstfond og en bevilling fra Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune. Men snart løber teatret tør for penge.

»Hvis vi ikke får nye bevillinger, ser det ud til, at vi må dreje nøglen om ved årsskiftet,« siger leder af Anemonen, Sidsel Ramdal, til City Avisen.

Derfor håber Sidsel Ramdal, at de københavnske politikere ser positivt på kulturinstitutionen i Suhmsgade.

Tærer på egenkapitalen

Situationen er ikke ny for teatrets leder Sidsel Ramdal, der tidligere – også i nærværende avis – i flere omgange har fortalt om teatrets økonomiske udfordringer. Den seneste sæson har kun kunnet gennemføres ved hjælp af en skarpslebet sparekniv og ved at tære på teatrets egenkapital.

»Vi kan ikke stramme mere. Der er simpelthen ikke flere håndtag, vi kan dreje på,« siger Sidsel Ramdal, der håber på en økonomisk løsning, der gør, at det bliver muligt at planlægge længere end et halvt år frem.

»Det er vanskeligt at lave samarbejdsaftaler og engagere personale, når vi reelt ikke kender fremtidsudsigterne,« siger Sidsel Ramdal.

Hjælpen til Anemonen kan dog være på vej. Teatret har søgt Kultur- og Fritidsudvalget om 950.000 kroner, og det radikale medlem af Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune, Christopher Røhl Andersen, ser positivt på ansøgningen.

»Der er mange gode ansøgninger. Men jeg vil gerne slå et slag for, at lige præcis denne her ansøgning kommer med,« siger han til TV2 Lorry.

Anemonen har i det seneste år arbejdet med at genopfinde sig selv blandt andet med flere eksperimenterende samarbejder.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

‘Dødkedelig’ legeplads i Frederiksberg Have får nyt liv

Fra B.93 til Atalanta og tilbage igen