Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix 2010.

Politibetjent mobbet: »Du er en bomuldsplukker«, »vores sorte ven« og »den lille flødebolle«

ARBEJDSSKADESAG: En politibetjent blev mobbet ud af Københavns Politis hundesektion på Artillervej, men hundeføreren har nu fået tilkendt erstatning på 68.211 kroner for varige mén som følge af de årelange ubehageligheder, han blev udsat for på sin arbejdsplads, skriver Avisen.dk

Avisen har fået indsigt i arbejdsskadesagen og interviewet den 45-årige mand, der i dag må tage medicin og får psykiatrisk behandling. Betjenten fortæller, at han blev mødt med racistiske øgenavne som ‘bomuldsplukker’, ‘sambo’ og ‘vores sorte ven’, ligesom hans navn i arbejdstelefonerne blev ændret til ‘den lille flødebolle’.

»En morgen efter en nattevagt, ser jeg, at nogen har spyttet på min private bil. Der løber en stor spytklat ned af den ene siderude. Jeg ringer til en kollega og siger, at de fandeme har spyttet på min bil,« siger betjenten til Avisen.dk

Chikanen og mobningen af manden og tre-fire andre kolleger fandt sted mellem 2014 og 2016.

I afgørelsen af betjentens arbejdsskadesag lyder det blandt andet:

»Udvalget vurderer, at det er sandsynliggjort, at du har været udsat for mobning og chikane fra dine kollegaer – især i efteråret 2014. Udvalget har lagt vægt på, at din arbejdsgiver har bekræftet, at der foregik mobning i afdelingen samt at din tidligere kollega har bekræftet hele din arbejdsbelastning og været direkte vidne til, at du har været udsat for mobning«.

Erstatningsnævnet skal senere i 2019 tage stilling til tabt arbejdsfortjeneste.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Åbningsbrag: Dizzy Mizz Lizzy til Amager Bio 4. maj

Folkeskolen skal sætte hårdere ind mod mobning