Flemming er tidligere læge og hospitalsdirektør - nu er tæt på at vinde titlen som årets kassedame. Foto: Sara Skytte

Flemming var hospitalsdirektør – nu sidder han i kassen i Irma og er tæt på at blive kåret som årets kassedame

Han er typen, der folder kassebonen tre gange. Som et håndklæde i den dyre ende. Glatter bonnen som strygetøj inden han med et smil og øjenkontakt overbringer papiret til kunden.
Kassedamen i Irma på Godthåbsvej, Flemming Rosleff, er nomineret som årets kassedame i ugebladet Hjemmets kåring.

Han er kendt og elsket af kunderne i Irma på Godthåbsvej. Her har han arbejdet i små syv år, selvom han for længst med god samvittighed kunne være gået på pension.
Men det har han ikke planer om.

Han er født og opvokset i Aarhus og gik på Marseillesborg Gymnasium. I en af timerne hørte han om opdagelsen af dnaets betydning, og straks besluttede han at læse medicin. Egentlig havde han planer om at blive bygningsingeniør, og det gipper stadig i ham, når han kører over en flot bro og tænker, at det måske kunne have været ham, der havde bygget den. Men i 1972, som 28-årig, kunne han kalde sig læge og begyndte som forsker i genetik og molekylær biologi.

Han var primært forsker og underviser, men havde også en stilling som børnelæge. Karrieren tog hurtigt fart og snart blev han headhuntet til det ene chefjob, snart det andet. Nysgerrigheden var hans drivkraft og han blev ansat på høje stillinger i sundhedssektoren til at skabe succes og forandre.

Et af højdepunkterne i karrieren var da han i 1981 blev medlem af sygehusledelsen på Odense Universitetshospital og så videre til Vejle Sygehus, som han forandrede komplet. Hele tiden med tanke på, hvordan det kunne gøre smartere, billigere og bedre og hvordan personalet kunne give patienterne den bedste oplevelse.

Rigt kvarter i London
Succesen bragte ham til London, hvor han boede i det fashionable Covent Garden. Her fra den britiske hovedstad var han chef i konsulentfirmaet Price Waterhouse Coopers og året bød på 200 rejsedage.
Efter London fik han succes i Stockholm med nye måder at administrere og styre sundhedssektoren på. I året 2000 kom han til Hamlet Privathospital, hvor han fik opgaven at vende det fra fiasko til succes.
Det gjorde han. Han fik skabt en luftbro til Norge, hvor den norske regering sendte ventelistepatienter direkte til Hamlet på Frederiksberg. Norge betalte og Hamlet tjente penge.
»Fokus var hele tiden at gøre det bedre, billigere og hurtigere. Og det lykkedes.«

Succes skaber succes
Hver gang han har skabt en succes, er han draget videre. Fordi succes skaber succes, og han er blevet headhuntet og har været helt oppe i den internationale superliga.
Hvordan havner han så som kassedame i Irma.
»Det var lidt en tilfældighed. Jeg havde mit eget rådgivningsfirma, det har jeg faktisk stadig, men sådan lidt på hobby plan. Og så en dag i Irma på Finsensvej så jeg, at de søgte personale, gerne ældre. Og så tænkte jeg, service er service, hvad enten det er sundhedssektoren eller detailhandlen, og det kunne være sjovt at prøve det af,« fortæller Flemming Rosleff.

For små syv år siden fik han så job i Irma på Godthåbsvej, hvor de fleste lokale beboere kender ham som ham med bonnerne og viden om vin. Skal man have en pakke Ipren i håndkøb spørger han om man virkelig har brug for dem. Og han kan ud fra varerne på kassebåndet regne ud, hvad man skal have til aftensmad. Giver også gerne gode ideer til madlavning, og er børnene med ude at handle står Flemming Rosleff klar med frugtstænger eller clementiner til at tage toppen af ulvetime-sulten.
»Jeg kan godt lide at snakke med kunderne og jeg har regnet ud, at jeg må have 4-500 kunder om dagen. Mange af dem ved jeg hvad hedder, og jeg kan tit huske hvad de plejer at købe. Hver morgen, inden jeg møder, er jeg spændt på, hvem der kommer. Jeg gør meget ud af tiden med kunderne og jeg tror også det er derfor, at kunderne sætter pris på min service,« siger han.

Blandet kvarter

Han er selv en livsnyder og bøger, operaer og madopskrifter bliver ofte diskuteret med kunderne over disken.
Han er glad for sin lille Irma, for arbejdet og for kvarteret.

»Det er et sjovt kvarter. Det er lidt mærkeligt, for her bor alle mulige mennesker, musikere, tv-værter og skuespillere. Og helt almindelige mennesker, det kan jeg godt lide,« siger han.
Og da vi kommer det uundgåelige klassiske afskedsspørgsmål – »Skal du aldrig på pension?« svæver svaret allerede i luften:
»Næh hvorfor det? Jeg gør ikke det her for pengenes skyld, men fordi jeg kan lide kontakten med andre menneske og at give god service. Det er altafgørende for oplevelsen, og det gælder uanset om man er patient og skal opereres eller man er Irma-kunde, siger den blå ambassadør..

Artiklen om Flemming blev første gang trykt i Lokalavisen Vanløse, 31. august 2017 under overskriften ‘Alle elsker Flemming’. I forbindelse med konkurrencen i Hjemmet har vi valgt at publicere den igen i en opdateret version.

Hvis du også synes, at Flemming er den bedste kassedame i Danmark, så stem på ham her:

Nu kan du stemme: Hvem er Danmarks sødeste kassedame 2019?

Nu kan du stemme på én af årets fem finalister i

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Debat: Peter Bangs Vej lukker ikke, men renoveres

FC København vil spille bold med borgerne i byen