Martin Henriksen. Arkivfoto: Michael Paldan.

Dansk Folkeparti: Forbyd demonstrationer på Ørestad Gymnasium

FORSLAG: Dansk Folkeparti vil indføre et midlertidigt forbud mod demonstrationer på uddannelsesstedernes områder og i undervisningstiden.

ØRESTAD: I kølvandet på redegørelsen om begivenhederne på Ørestad Gymnasium, hvor flere elever buhede og opførte sig dårligt over for undervisningsministeren, foreslår Dansk Folkeparti, at alle uddannelsessteder pålægges at forbyde demonstrationer på skolens område og i undervisningstiden.

»Man må helt nøgtern konstatere at nogle af de unge mangler almindelig pli og dannelse. Det bliver vi som samfund nødt til at sanktionere imod, og når ledelsen på en skole ikke kan finde ud af det, så må vi andre gøre det,« siger Martin Henriksen, folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, til Amager Bladet.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet skriver til Ørestad Gymnasium, at der bør findes enten individuelle eller kollektive sanktioner af eleverne.Men ingen elever på Ørestad Gymnasium bliver straffet for deres opførsel i forbindelse med ministerbesøget i begyndelsen af marts.

Man må helt nøgtern konstatere at nogle af de unge mangler almindelig pli og dannelse. Det bliver vi som samfund nødt til at sanktionere imod, og når ledelsen på en skole ikke kan finde ud af det, så må vi andre gøre det.

Det har bestyrelsen på Ørestad Gymnasium besluttet. Bestyrelsen afviser dermed at imødekomme opfordringen fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, STUK, der ligger under Undervisningsministeriet.

Skolens ledelse baserer sin vurdering på videooptagelser, hvor det ikke er muligt påvise, at der blev kastet én eller flere mønter under besøget, siger bestyrelsesformanden for Ørestad Gymnasium til Berlingske.

Absurd

Enhedslistens Pernille Skipper har været ude og rose eleverne for deres handlinger, men det er absurd, mener Martin Henriksen:

»Der skal siges fra overfor sådan noget, men i stedet har vi set repræsentanter fra venstrefløjen gå ud og rose eleverne, hvilket er absurd. De skal lære at opføre sig pænt. Ganske enkelt. Kan de ikke det, så skal vi sanktionere. Når man råber efter andre på den måde, så er man ikke moden nok. Sådan er det,« siger Martin Henriksen, og understreger, at et forbud skal køre et stykke tid:

»Og så kan vi overveje at åbne op igen på et tidspunkt. Men det kommer naturligvis an på elevernes opførelse,« siger Martin Henriksen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

København sletter stor gæld på Blågård Skole

Find dit perfekte match til jobmesse i Tårnby