Skal du med i Grøften? Arkivfoto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Spis dig gennem Tivoli: De udødelige klassikere

Nogle gange bliver det bare for meget med alt det skum og ristet tang på sandart. En god bøf, en æggemad med rejer, eller en solid fiskefilet. Det ved man, hvad er, Klassikerne er ikke til at komme uden om, og i Tivoli er der masser af dem. Vi guider dig igennem.

GRØFTEN
145 år. Så ved man et og andet. Grøften er en bid af Danmark og her er de rødternede duge de samme som de altid har været. Det er maden også. Dyrlægens Natmad, Skipperlabskovs, friskpillede fjordrejer. I hjørnet det særlige bord, hvor nuværende og tidligere statsminister(re) har siddet og i hjørnet har forfatter og journalist Lise Nørgaard en fast plads.

Skal du med i Grøften? Arkivfoto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

 

FÆRGEKROENS BRYGHUS
Skulle det være en wienerschnitzel med dreng? Eller en stegt rødspætte med persillesauce og hjemmelavet agurkesalat. Smæk dig ned i kopien af et gammel fiskerhus i det sydlige Jylland, og nyd søudsigten mens du får en velskænket fadøl og lidt mættet fedt.

Færgekroens Bryghus ligger med idyllisk udsigt til Tivoli-søen. Foto: Rasmus B. Hansen

SØCAFEEN
Skal man vælge den ene eller anden søudsigt. Fra Søcafeen kan du se over mod Rådhuset og her kan du få smørrebrød og iskolde fadøl. En traditionsrig restaurant i utraditionelle omgivelser ved Tivoli Søen.

Søcafeen er klassisk dansk restaurant med søudsigt. Prfoto

FRU NIMB
Fru Nimb er en klassisk smørrebrødsrestaurant, der er skøn hvis man både vil have højtbelagt kærlighed og være lidt fin på den med hvide duge og udsigt over haven.
Til frokost og aften er der er stort udvalg af smørrebrød, blandt andet hjemmelavet hønsesalat med svampe og bacon. Om aftenen kan du sætte tænderne i en ægte dansk hakkedreng.

Spis smørrebrød på Fru Nimb. Foto: Lina Ahnoff

PAAFUGLEN
Hvis man ikke hører dem rundt om i haven, har man ikke lyttet nok efter. Påfuglene spankulerer med knejsende nakke rundt om i Tivoli, og man kan endda sætte sig på den. På Restaurant Paafuglen kan du få et ægte stjerneskud med toastbrød og stegt og kogt fisk. Er du mere sulten om aftenen er der alt fra wienerschnitzel til lammeculotte og en god solid bøf.

Paafuglen hører med til en klassisk tur i Tivoli. Prfoto

 

 

.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Nyt Bynet afventer Cityringen: »Busserne kører indtil Cityringen kommer i gang«

André mistede sin mor i lørdags – men nåede at skrive en sang til hende