Badefaciliteterne under Rådhuspladsen er netop genopført, men åbner aldrig for gæster. Arkivfoto: René Mølskov

Skyller badet ud med vandet

BRUSEBAD. To genopførte bade under Rådhuspladsen åbner aldrig.

BADETID: De første toiletter under Rådhuspladsen blev opført i 1943 og da man i 1995 renoverede Rådhuspladsen etablerede kommunen nye, bemandede toiletter. Fra 1996 til 2010 stod Teknik- og Miljøforvaltningen for driften af toiletterne og badene. I 2010 blev de midlertidigt lukket på grund af metrobyggeriet.
Nu har Metroselskabet genetableret både toiletter og bade som aftalt.
Men badene kommer aldrig i brug. Efter forvaltningens vurdering er der nemlig ikke længere det samme behov for badefaciliteter som tidligere.
Derfor besluttede politikerne i Teknik- og Miljøudvalget at godkende indstillingen om at omdanne baderummene til familierum i forbindelse med toiletfaciliteterne.
Det betyder en besparelse på 250.000 kroner til etablering af et betalingssystem, som de foreslår går tilbage til kommunekassen.
Forvaltningen driver ikke badefaciliteter andre steder i byen, hvilket har været en del af argumentationen for ikke at genåbne dem.
Siden det underjordiske toilet på Rådhuspladsen lukkede i 2010, og blev erstattet af en midlertidig containerbygning oplyser forvaltningen, at de kun har modtaget få forespørgsler vedrørende bademulighederne.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Lokalhistorisk: Gade er opkaldt efter en stor norsk komponist

Dragør Marked fylder hele pinsen