- Foto: Bo Børresen

Bedragerianklaget leder havde sin forlovede med på studierejse til Italien

En bedragerianklaget og nu fyret leder fra den selvejende institution Planeten på Frederiksberg, havde ifølge kilder, sin forlovede ansat som konsulent og coach på studierejse til Italien og i institutionen.

Hvor meget ville du betro din coach, hvis du vidste, at pågældende var gift med din leder?

De fleste ville nok svare: »Ikke så meget.«

Hvor om alting er, så er det, hvad de ansatte i institutionen Planeten har været udsat for.

Ifølge anonyme kilder, som Frederiksberg Bladet har været i kontakt med, har der gennem flere år været ansat forskellige coaches og supervisorer i Børnehuset Planeten, og en af dem var lederens forlovede, der havde rollen som konsulent og coach. Lederens partner har et konsulentfirma, hvor han fungerer professionelt som konsulent og coach.

Læs også: Bedragerisag: Leder købte luksuskød på institutionens regning

Grænseoverskridende

Ifølge anonyme kilder har det været enormt grænseoverskridende at skulle deltage i supervision velvidende, at det var lederens kæreste, der var coach. Dog var der ingen af de ansatte, der turde sige noget til lederen, da de var bange for at blive fyret.

Læs også: Politianmeldt: Institutionsleder har taget af kassen

BUPL: Man ansætter ikke familie

Frederiksberg Bladet har talt med næstformand i BUPL Hovedstanden, Mia Skou Jørgensen. Hun vil ikke udtale sig om den konkrete sag, men gerne generelt.

»Det er yderst problematisk, hvis en supervisor eller coach skal have tilgang til sin partners medarbejdere. Der skal være et tillidsforhold, og det kan være svært at opbygge, hvis man ved, at lederen og supervisoren ses privat. Derfor ansætter man som udgangspunkt ikke sin familie.«

Læs også: Bedragerisag: Dyre møbler forsvandt fra institution

Frederiksberg Bladet har forsøgt at få en kommentar fra den pågældende leder samt dennes partner. Ingen af dem er vendt tilbage på Frederiksberg Bladets henvendelse.

Professor i forvaltningsret: I strid med regler

Lektor, ph.d. og professor i forvaltningsret ved Juridisk Institut på Aalborg Universitet.Sten Bønsing siger til Frederiksberg Bladet at det er i strid med reglerne, hvis lederen har ansat sin partner. »Man er som partner inhabil i ansættelsen af sin kæreste,« siger Sten Bønstig og henviser til forvaltningslovens paragraf 3. Han pointerer desuden, at det altid skal være den bedst kvalificeret man ansætter, og i den forbindelse er lederen inhabil.

Sagen kort

  • 5. december offentliggør Bestyrelsen for Børnehuset Planeten i en pressemeddelelse, at de er blevet opmærksomme på en række alvorlige økonomiske uregelmæssigheder, og at de derfor ophæver samarbejdet med Planetens leder.

  • Bedrageriet er, ifølge Frederiksberg Bladets kilder, i millionklassen.

  • Bestyrelsen har siden begyndelsen af november undersøgt omfanget af de alvorlige økonomiske uregelmæssigheder, og har nu overdraget sagen til politiet.

Læs også: Bedragerisag: Institutionsleder hyrede sin bror til at opsætte køkkener i institution

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Vibeke Bidstrup flyttede fra Himmerland til København for at læse teologi. I dag er hun præst i Grundvigskirken og bor i en præstebolig på Bispebjerg Parkallé.

31-årige Vibeke er præst i Grundtvigskirken: »Man skal altid kunne tvivle i sin tro«

Louise Palasin Sode er mor til Liva på fire år og Villads på halvandet år. De er lige nu i nødpasning, fordi Louise og hendes mand arbejder i sundhedsvæsenet.

Louise er sygeplejerske og har sine børn i nødpasning: ‘Jeg ville ønske de var hjemme’