Carsten Mai kommenterer hver uge den politiske situation på Københavns Rådhus.
Carsten Mai kommenterer hver uge den politiske situation på Københavns Rådhus. - Foto: Foto: Martin Sørensen

Kommentar: Toppolitikerne har vist gode politiske kondital

MAI & RÅDHUSET: Vi nærmer os den dag, hvor halvdelen af valgperioden for vores politikere på rådhuset er gået. Der er derfor grund til at stoppe op og se nærmere på, hvordan politikernes karakterbog ser ud.

På nær en markant undtagelse må man slå fast, at de ledende politikere på rådhuset er kommet godt igennem de første år af valgperioden. Overborgmester Frank Jensen fra Socialdemokratiet konstituerede sig let med venstrefløjen og de radikale efter valget og fortsætter sin imødekommende og samarbejdende stil overfor de andre partier.

Venstres beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard har også fået en god start. Samarbejdet og klimaet i hendes forvaltning er godt, og hun har fået styr på jobcentrene der ellers har været kilde til massiv kritik fra brugerne og fagforbundene.

Det samme kan man sige om socialborgmester Mia Nyegaard fra de radikale som ikke kan anklages for at mangle engagement i sine forsøg på at skabe en langt bedre hverdag for byens mest udsatte, og de handicappede borgere som behøver størst hjælp.

SF’s sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling, som netop er gået på barsel og erstattes af sit partis erfarne medlem Klaus Mygind i barselsperioden, har markeret sig med flere gode sager. Ikke mindst hendes kamp for at sikre flere praktiserende læger til københavnerne.

Selvom Enhedslistens teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen har været ude i en tyngende sag i privatlivet, er hun kommet hurtigt og stærkt tilbage. Der er ingen tvivl om, at hun er en særdeles vigtig og troværdig repræsentant for sit parti, hvor miljø og socialt ansvar betyder alt.

København har en af Alternativets bare to borgmesterposter i landet, og kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde har flyttet sit parti fra en total marginal placering ude på fløjen og helt ind på midten af den politiske bane. Hendes politiske projekt er foreløbigt kulmineret med, at Alternativet er en del af årets budgetaftale.

Socialdemokratiets anden borgmesterpost i København sidder børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen på. Han er langt fra den borgmester der boltrer sig mest i medierne, og det politisk besværlige område, folkeskolen, kan give mange bryderier, men Jesper Christensen får tingene til at glide i det daglige.

Den ene undtagelse som markant skiller sig ud fra det stærke politiske felt, er naturligvis den borgmester, som slet ikke er borgmester mere. Niko Grünfeld fra Alternativet strakte våben efter kritisk omtale af udgifterne til at indrette hans borgmesterkontor på rådhuset.

Alternativet kan glæde sig over, at deres nye borgmester, som kom til efter den gedigne møgsag, hurtigt har lært det politiske håndværk og nu leverer resultater til partiets mange vælgere.

Det hårde politiske tempo sendte en borgmester ud på bænken. Stort set hele resten af holdet holder højt fart.

Frank Jensen - her i forbindelse med Royal Run sidste år - er i politisk topform, ligesom sine borgmesterkolleger, vurderer Carsten Mai.

Frank Jensen – her i forbindelse med Royal Run sidste år – er i politisk topform, ligesom sine borgmesterkolleger, vurderer Carsten Mai. – Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Lone Loklindt.

På vej mod børnenes bæredygtige by

B.93 og Frem i en tidligere kamp.

Og så er der sport: B.93 i vigtige opgør