»Vi håber af hele vores hjerte, at alt fungerer, når tæppet går op,« siger festivaldirektør Tine Fischer, der har forvandlet årets CPH:DOX til en virtuel filmfestival.
»Vi håber af hele vores hjerte, at alt fungerer, når tæppet går op,« siger festivaldirektør Tine Fischer, der har forvandlet årets CPH:DOX til en virtuel filmfestival. - Foto: Jens Hartmann Schmidt/Ritzau Scanpix

Filmfestival sadler om: Se dokumentarfilm hjemme i din stue

På rekordtid har arrangørerne af CPH:DOX forvandlet årets festival til en virtuel en af slagsen.

Film skal ses i biografen, sagde den nyligt afdøde filmanmelder og Bogart-vært, Ole Michelsen. Men ikke i øjeblikket. Corona-krisen har også lukket de danske biografer, og det får konsekvenser for årets udgave af dokumentarfilm-festivalen CPH:DOX.

Et ti dage langt program med dokumentarfilm, talks og debatter er blevet aflyst, men du skal ikke snydes for tidens hotteste dokumentarer.

På rekordtid har arrangørerne af CPH:DOX nemlig sadlet om og konverteret festivalen til en digital festival.

»De sidste fire døgn har vi arbejdet på at sikre en digital platform, der kan køre vores festival. Det er ikke mange dage og er tæt på en umulig opgave. Vi håber af hele vores hjerte, at alt fungerer, når tæppet går op,« siger festivaldirektør Tine Fischer i en pressemeddelelse.

»Hvis der er begynderfejl, så bær over med os, vi har hotlines og teknikere, der sidder 24/7 og kommer til at arbejde på alle fejl. Vi gør vores allerbedste og vi glæder os til at dele hele programmet med publikum,« siger festivaldirektør Tine Fischer.

Virtuel biograf

Filmene vises i en virtuel biograf, hvor publikum kan købe billetter til lukkede filmvisninger med en begrænset kapacitet – præcis som du kender det fra en fysisk biograf. Biografen er åben i hele den planlagte festivalperiode fra 18. til 29. marts. Billetter til visningerne koster 45 kroner, og kan ses af alle, der er bosat i Danmark.

Der er indtil videre 40 nye dokumentarfilm på programmet, som åbner med Kenneth Sorentos ‘Kampen om Grønland’, der giver ordet til en ny generation af unge grønlændere.

Blandt de øvrige titler er nye film af Oscar-vinderen Alex Gibney og Ai Weiwei, portrætfilmen om Andrey Tarkovsky, instrueret af hans egen søn, verdenspremieren på ‘The Edge of All We Know’ om sidste år største videnskabelige begivenhed, filmen om Margaret Atwood og den afdøde islandske komponist Jóhann Jóhannssons smukke posthume scifi-epos ‘Last and First Men’.

Også 14 nye danske dokumentarfilm får premiere på den digitale festival.

Debatter om vigtige spørgsmål

CPH:DOX er ikke kun kendt for at samle publikum om de store filmoplevelser. Festivalen kalder også til samtaler og debatter om tidens vigtigste spørgsmål, og selvom de 160 oprindelige debatter i Københavns fysiske biografer er aflyst, er der stadig vigtige samtaler at tage i forlængelse af filmene – og dem holder CPH:DOX fast i online, lyder det fra arrangørerne.

For første gang præsenterer festivalen et program med 15 digitale debatter, der går i dybden med emner som stofmisbrug blandt unge, kampen for selvstændighed i Grønland, krænkelser på nettet og kunstig intelligens.

Se meget mere på CPH:DOX hjemmeside HER

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Sammenholdet i Mjølnerparken er blevet endnu mere tydeligt i denne tid, hvor Corona-virussen tvinger folk til at holde sig fra hinanden.

Beboer i Mjølnerparken: »Jeg havde næsten tårer i øjnene«

Foto fra Sønderbro Apotek på Amagerbrogade.

Apoteker: Du skal slet ikke komme herind og fortælle, at du er testet positiv