Røde Kors har brug for ekstra hjælp.
Røde Kors har brug for ekstra hjælp. - Foto: Foto: Asger Ladefoged/Scanpix 2014

Giv en hjælpende hånd mod smitten: Røde Kors søger frivillige i København og på Frederiksberg

»Vi har brug for ekstra mange hjælpere,« siger pressechef Klaus Nørskov.

»Medmenneskeligheden blomstrer i disse #coronavirus tider. 2000 har meldt sig til Dansk Røde Kors‘ hjælpenetværk på 20 timer. Vildt. Kan bruge mange flere specielt til call center i København«. Det skriver generalsekretær i Dansk Røde Kors, Anders Ladekarl.

Anders Ladekarl on Twitter

Medmenneskeligheden blomstre i disse #coronavirus tider. 2.000 har meldt sig til @danskrodekors hjælpenetværk på 20 timer. VILDT. TAK. Kan bruge mange flere specielt til call center i København. Ring 35299660 eller https://t.co/HlDZ4Wv3tj. #dkpol

Dansk Røde Kors har åbnet et hjælpenetværk, da der er et stigende behov for hjælp til alle de syge, dem der er i karantæne, eller som er særlig udsatte for at blive smittet med coronavirus. Og der er brug for alle. Eneste krav er, at du er over 18 år.

Hvor mange er der brug for?

»Så mange som muligt, da alle ikke kan ikke hjælpe på en gang. Derudover betjener Dansk Røde Kors også et callcenter for myndighederne, hvor folk kan ringe ind til. Og her er der virkelig et overflow på. Så vi har brug for så mange som overhovedet muligt,« udtaler pressechef i Dansk Røde Kors, Klaus Nørskov til Minby.dk.

Kræver det nogle specielle kompetencer?

»Alle kan være en del af vores hjæpenetværk,« svarer Klaus Nørskov.

Ifølge pressemedarbejder Signe Reeholm er der siden i går, 942 der har meldt sig som frivillig. På Frederiksberg har 34 meldt sig.

Her kan du kan tilmelde dig på hjælpenetværket.

Opdateret 12. marts 2020 klokken 15.01

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Dråben i Havet planlægger gåture med affaldsindsamling.

DEBAT: Tak til Dråben i Havet

Copenhagen Phil med chefdirigent Kamioka

Går i corona-beredskab: Livestreamer koncerterne i stedet