Den smukke kirsebær allé er lukket i år – men du kan få et glimt her

Københavns Kommune har netop skrevet ud, at alléen er lukket i år.

»Jeg forstår til fulde, at folk har lyst til et farverigt pust i en ellers grå tid, hvor de fleste af os er tvunget til at blive hjemme og holde afstand – selv til venner og familie. Men det går simpelthen ikke, at vi samler os i større grupper, for risikoen for at smitten breder sig er for stor. På kirsebæralléen har vi de senere år oplevet op mod 1000 mennesker på samme tid, og det går meget dårligt i spænd med regeringens anbefalinger. Derfor har vi, i samråd med politiet, valgt at afspærre alle indgange til kirsebæralléen, og det håber jeg, københavnerne vil respektere. Ved at stå sammen på afstand kan vi forhåbentlig få knækket smittekurven, så vi hurtigere kommer tilbage til dét København, vi kender,« siger Jon Pape, vicedirektør for Parker, Kirkegårde og Renhold i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune i i en pressemeddelelse.

Forvaltningen skriver videre, at alle veje til kirkegården vil blive spærret. Ligesom der vil blive sat skilte op. Kommunens medarbejdere er også på stedet for at sikre, at reglerne bliver overholdt.

Fakta

  • Der er også mange kirsebærtræer på Assistens Kirkegård og ved Langelinie. Også her fraråder Københavns Kommune besøg, så længe forsamlingsforbuddet gælder.

  • Japanske kirsebærtræer blomstrer i tre til fire uger. Blomstringen kulminerer i den anden og tredje uge, hvorefter de begynder at afblomstre. Træerne blomstrer typisk midt i april i Danmark, men forventes i år allerede at blomstre i næste uge.

  • De seneste år har der været omkring 150.000 gæster på kirkegården i blomstringsperioden. Og ofte er 1000 mennesker samlet på samme tid.

Fotograferne fra Scanpix Ritzau var på kirkegården i går, før lukningen trådte i kraft. Det er heldigt for os andre, der dermed får et glimt at de smukke træer.

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Minna Lund og datteren Vigga nyder forårssolen foran guldsmedebutikken Milas Jewellery i Kompagnistræde.

Guldsmed holder modet oppe: »Hjertevarmt at mærke, at kunderne er derude«

Politiafspærring i området ved Vodroffsvej.

Skyderi to gange på en torsdag