Skiltning i byens parker, som her i Ørstedsparken, opfordrer til at holde afstand.
Skiltning i byens parker, som her i Ørstedsparken, opfordrer til at holde afstand. - Foto: Christian M. Olsen

Politiet: Vi er gode til at holde afstand, men et sted er der fortsat lidt udfordringer

»Generelt ser det ud til, at borgerne har forstået nødvendigheden af at overholde anvisningerne,« lyder det fra Københavns Politi.

Det ser ud til, at københavnerne tager situationen alvorligt og følger myndighedernes anvisninger.

Sådan lyder det fra Københavns Politi, der holder et vågent øje med, om københavnerne retter sig efter afstandsreglerne og overholder forbuddet mod forsamlinger over 10 personer, som er indført i forbindelse med den øjeblikkelige corona-situation.

»Borgerne er gode til at holde afstand, og vores folk på gaden oplever kun få eksempler på forsamlinger på mere end 10 personer,« siger fungerende politiinspektør Paw Kaltoft fra Københavns Politi.

På et punkt oplever politiet dog stadig, at ikke alle retter sig efter reglerne.

»Der er stadig lidt udfordringer ved udendørs sportsfaciliteter, men generelt ser det ud til, at borgerne har forstået nødvendigheden af at overholde anvisningerne,« siger fungerende politiinspektør Paw Kaltoft fra Københavns Politi.

Skilte og ensretning skal hjælpe

Der er sat skilte op i byens parker med opfordringer til at holde afstand, og ved Søerne er gåturene blevet ensrettet. Medarbejdere fra kommunen hjælper med at guide borgerne, der er ude at nyde det gode vejr.

Hos Københavns Politi beretter vagtchefen, at byen også var særdeles mennesketom natten til tirsdag. »Selv for en nattevagt var det bemærkelsesværdigt, hvor få mennesker, der var at se i bybilledet,« lyder det fra politiet, der kommer med en klar opfordring:

»Københavns Politi vil gerne sende en opfordring til, at alle borgere holder fast og bliver ved med at følge myndighedernes anvisninger. Bliver hjemme så meget som muligt og holder afstand, når man er ude. Det, vi gør nu, gør en forskel,« lyder det fra politiet.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Scandic i Kødbyen har lukket frem til efter påske. Det første år efter hotellet åbnede i 2018 havde de 200.000 besøgende på et år.

Scandic lukker midlertidigt tre hoteller med Vesterbro-adresser

Christiania valgte lørdag klokken 12 at lukke for adgang til fristaden for at begrænse risikoen for corona-smitte.

Christiania er lukket: Hashhandelen er rykket ud på Christianshavn