Københavns Kommune får nu mulighed for at sætte en række projekter i gang.
Københavns Kommune får nu mulighed for at sætte en række projekter i gang. - Foto: René Mølskov

Regeringen sætter kommunerne fri: Nu kan København starte projekter for millioner

På et pressemøde tidligere i dag præsenterede finansminister Nicolai Wammen (S) en model, der betyder, at Københavns Kommune kan sætte gang i en række anlægsprojekter, som ellers har stået stille.

Det har længe været på tale, og både Venstre og Socialdemokratiet har til flere medier sagt, at de er positive over for at hæve kommunernes anlægsloft.

På et pressemøde i eftermiddag sagde Nicolai Wammen (S), at anlægsloftet nu helt bliver sløjfet.

Det betyder, at kommunerne får lov til at bruge flere penge på eksempelvis at renovere veje, anlægge cykelstier eller lave klimaforbedringer på plejehjem og daginstitutioner.

I alle københavnske bydele er der en række projekter, som har været sat på hold på grund af anlægsloftet, som sætter en grænse for, hvor mange penge kommunen må bruge på diverse anlægsopgaver.

Københavns Kommune har aktuelt en liste med omkring 150 projekter, som er politisk vedtaget i tidligere budgetforlig og overførselssager, som kan sættes i gang hurtigt.

Frank Jensen meldte i sidste uge ud, at kommunen er klar til at igangsætte anlægsprojekter for omkring 350 millioner kroner.

Økonomien skal holdes i gang

Anlægsloftet er til for at sikre, at der ikke kommer en overophedning i økonomien. Når man vælger at ophæve det nu for resten af 2020, skyldes det primært, det er en måde at holde gang i økonomien på. Nu kan virksomhederne se frem til flere ordre i bogen, når der skal udføres projekter for millioner af kroner.

Det giver luft til mange pressede virksomheder, som har færre opgaver end vanligt.

Udover det økonomiske aspekt er der også mange opgaver, som er lettere at udføre, når der er færre mennesker, biler og cykler på gaden, som bliver generet af det.

Nye tiltag kan sikre jobs

Direktør i Dansk Industri, Lars Sandahl Sørensen, skriver på Twitter, at tiltaget er tiltrængt.

»Godt nyt, at @regeringDK vil bringe kommunale anlægskroner i spil. Dermed sættes gode og tiltrængte investeringer i værk, som kan redde virksomheder og sikre job. Nu glæder det om at fremrykke, hvad der kan fremrykkes – og jeg oplever, at @kommunerne er klar #dkbiz #dkpol«.

Lars Sandahl Sørensen on Twitter

Godt nyt, at @regeringDK vil bringe kommunale anlægskroner i spil. Dermed sættes gode og tiltrængte investeringer i værk, som kan redde virksomheder og sikre job. Nu glæder det om at fremrykke, hvad der kan fremrykkes – og jeg oplever, at @kommunerne er klar #dkbiz #dkpol

Også formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, Lizette Risgaard, er glad. På Twitter skriver hun: »Godt initiativ! @regeringDK’s suspension af anlægsloftet giver @regionerne og @kommunerne mulighed for at sætte gang i tiltag til glæde og gavn for danskerne og dansk økonomi #dkøko #arbejde«.

Lizette Risgaard on Twitter

Godt initiativ! @regeringDK’s suspension af anlægsloftet giver @regionerne og @kommunerne mulighed for at sætte gang i tiltag til glæde og gavn for danskerne og dansk økonomi #dkøko #arbejde

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Der er sat plexiglasskærme op mellem kunder og personale, og der lukkes kun tre-fire kunder ind på apoteket ad gangen, fortæller Amagerbro Apotek.

Jo, apoteket i Amager Centret har stadig åbent

Ejendommen er opført i rødt, blankt murværk med smukke ornamenteringer.

Ejendomsmarkedet er ikke helt dødt: Udlejningsejendom på Frederiksberg solgt for 25 millioner kroner