Der er fødselsdagsmedaljer på vej til plejehjemsbeboere.
Der er fødselsdagsmedaljer på vej til plejehjemsbeboere. - Foto: Københavns Kommune

Dronningens fødselsdag: Bagerlaug uddeler medaljer til plejehjemsbeboere

Dronning Margrethes 80 års fødselsdag bliver i dag fejret med kage på plejehjem i København og på Frederiksberg.

Københavns Bagerlaug har nemlig doneret medaljer til 5.000 plejehjemsbeboere i anledning af majestætens runde dag.

Københavns Bagerlaug har i mange år sendt en hilsen til majestæten på hendes fødselsdag. Dronningen har aflyst den officielle fejring på grund af coronakrisen og i stedet bedt om, at man sender blomster til de mange danskere, som har det svært i denne tid.

»Nu er vi jo bagere og vil hellere sende en kage. Så vi har besluttet at sende en medalje til alle plejehjemsbeboere i København og Frederiksberg kommune. For er der nogen, der fortjener en medalje i denne tid, så er det dem,« siger oldermand i Københavns Bagerlaug, Erik Ellitsgaard i en pressemeddelelse.

Skaber glæde

Kagerne bliver leveret til de enkelte plejehjem på en måde, så man minimerer risikoen for, at der kommer smitte med ind til beboerne.

I København er sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling overbevist om, at kagerne vil skabe glæde.

»Ældre københavnere på plejehjem er hårdt ramt under coronakrisen. Fejringen af dronningen er et lyspunkt, som mange havde set frem til, og derfor vil kagerne skabe glæde. Mange af vores beboere har jo fulgt dronningens liv, og derfor skaber begivenheden også sammenhold i denne ellers meget mørke tid,« siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Oldermand i Københavns Bagerlaug, Erik Ellitsgaard, driver Eriks Bageri på Amagerbrogade.

Oldermand i Københavns Bagerlaug, Erik Ellitsgaard, driver Eriks Bageri på Amagerbrogade. – Foto: Michael Paldan (arkiv)

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
9-årige Isa Gyldenholm-Florentz går normalt i 2. klasse på Tagensbo Skole, hvilket betyder, at hun er en af de elever, der nu er tilbage i skole. NordvestLIV mødte hende efter den første skoledag, hvor hendes mor Camilla Gyldenholm-Florentz hentede hende.4

Tagensbo Skole er åbnet for de mindste: »Det er dejligt at se mine venner igen«

Lone Loklindt sad i Folketinget for Radikale Venstre 2011-15. I dag er hun medlem af Kommunalbestyrelsen på Frederiksberg og varetager posten som formand for arbejdsmarkeds- og uddannelsesudvalget, ligesom hun er medlem af Magistraten (økonomiudvalget).

Lone Loklindt fylder 60 år i dag: »Ind imellem har jeg lidt for høje forventninger til andre«