Foto: Charles Deluvio (Unsplash)

Trin for trin: Sådan laver du dit eget avocadotræ

Af Charlotte Kruse, Houzz.dk

Er du plante- og boligelsker, og følger du med i trends i magasiner og på de sociale medier, har du måske opdaget, at man kan lave sit eget avocadotræ – ja, nogle vil sige, at det er et must. Men hvordan gør man egentlig? Hvordan lykkes du med at få dit avocadotræ til at vokse?

Nogle er heldige første gang, andre skal prøve flere gange, og nogle giver måske helt op, fordi det faktisk er sværere, end man lige tror. Vi guider til, hvordan du trin for trin får succes med avocadoplantning.

Trin 1: En god, stor avocado

Først og fremmest skal du sørge for at købe en god, stor avocado – ikke de billige i net, da stenene i dem ofte er ret små. Vil du have optimal chance for at få stenen til at spire, skal den være rimelig stor, ca. 3-4 cm i diameter.

Trin 2: Vær forsigtig med avocadostenen

Når du tager stenen ud af avocadoen, så vær forsigtig. Det er ikke godt for stenen, hvis den får en masse mærker og rifter, da man nemt kan komme til at ramme de steder, hvor stenen deler sig.

Af Charlotte Kamp Kruse – Flere indretningsideer til boligindretning

Trin 3: Skræl avocadostenen

Skræl altid stenen. Mange lader hinden sidde på, hvilket kan gøre det sværere for stenen at åbne sig. Projektet kan muligvis lykkes, selv om hinden bliver siddende på, men vi kan lige så godt gøre det let for stenen og dermed øge chancerne for, at dit avocadotræ bliver en succes.

Af Chalotte Kamp Kruse – Søg fotos af boligindretning

Trin 4: Vend avocadostenen korrekt

Vend stenen rigtigt, ellers er projektet dødsdømt fra starten. Den ende, der har siddet fast på træet, skal vende ned i vandet. Hvis du kaster et nærmere blik på billedet herunder, kan man se, at stenen har et rundt område, der ser anderledes ud end resten af stenen, og det er den ende, der skal vende ned i vandet.

Af Charlotte Kamp Kruse – Flere indretningsideer til boligindretning

Trin 5: Sæt pindene rigtig i stenen

Når du sætter pindene i stenen, skal du sætte dem de rigtige steder. Stenen har nogle fordybninger/markeringer, hvor den vil åbne sig. Her må pindene ikke sidde. Igen kast et blik på billedet, hvor man kan se en markering i midten af stenen – og vær ganske forsigtig, når du stiller pindene i. Det behøver ikke være mere end et par millimeter dybt.

Af Chalotte Kamp Kruse – Flere fotos af boligindretning

Trin 6: Plant dit avocadotræ i muldjord

Efter ca. 3-4 uger skulle stenen meget gerne slå rødder og efter atter 3-4 uger begynder den at spire. Nu er det tid til at plante den i en krukke eller potte med muldjord. Stil den et lyst sted, men ikke i direkte sollys, som avocadostenene af en eller anden årsag ikke er glade for – i hvert fald ikke for længe ad gangen.

Af Chalotte Kamp Kruse – Søg indretningsideer til boligindretning

Trin 7: Husk at vande

Træet skal have meget vand for at overleve, gerne hver eller hver anden dag, alt efter hvor varmt den står. Begynder bladene at hænge, så er det et tegn på, at nu skal den have vand.

Af Chalotte Kamp Kruse – Flere ideer til boligindretning

Trin 8: Tålmodighed med dit avocadotræ

Hav tålmodighed og hvis det ikke lykkes første gang, så prøv igen. Sørger du for at følge disse trin og tips, så er der stor sandsynlighed for at det lykkes.

Af Chalotte Kamp Kruse – Søg billeder af boligindretning

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Rundkørslen tæt ved DR-Byen på Ørestads Boulevard, og boulevardens andre rundkørsler, skal måske ombygges for at øge trafiksikkerheden.

Trafiksikkerhed: Rundkørsler skal måske ombygges

7 gode husråd mod ondt i halsen, du sikkert ikke kender