Sidste år kom der guirlander med lys op at hænge på Nørrebrogade takket være en ekstra indsats fra to lokale borgere. Arkivfoto: Simon Reenberg

Handelsforening: Vi kan ikke længere stå for julebelysningen

JULELYS. Det sørme, det sandt, september … men allerede nu er julen på dagsordenen. Nørrebro Handelsforening kan ikke længere stå for julebelysningen, og nu skal lokaludvalget drøfte sagen.

JULEPYNT: Der er små tre måneder til juleaften, men julen er på dagsordenen, når Nørrebro Lokaludvalg mødes i aften, onsdag.

Lokaludvalget har nemlig modtaget et brev fra Nørrebro Handelsforening, der meddeler, at man ikke længere kan stå for det praktiske i forbindelse med julebelysningen på Nørrebrogade.

»Vi kan af forskellige grunde ikke mere påtage os det arbejde at samle ind og dække underskuddet,« skriver næstformand og kasserer i Nørrebro Handelsforening, Johnny Beyer.

Foreningen har kontaktet Kjøbenhavns Julebelysning, der står for opsætningen af lyskæderne for at høre, om de var interesserede i at sørge for indsamling af penge, men her var svaret nej.

33 julekæder

Derfor retter handelsforeningen nu henvendelse til lokaludvalget.

»Hvorfor Nørrebro Handelsforening henvender sig til Nørrebro Lokaludvalg om man herfra kan foretage indsamling samt dække eventuelle underskud, vi stiller gerne vores 33 julekæder gratis til rådighed under forudsætning af, at eventuelle skader udbedres uden omkostning for Nørrebro Handelsforening,« står der i brevet.

Derfor skal lokaludvalget på deres møde i aften, onsdag, drøfte, hvordan man skal forholde sig. Lokaludvalget har tidligere på året givet et tilskud på 45.000 kroner til julebelysningen, men der er stadig langt til tilbuddet fra Kjøbenhavns Julebelysning på 190.000 kroner plus moms for opsætningen af lyskæderne.

Med nød og næppe

Sidste år var det kun med nød og næppe og i sidste øjeblik, at der kom julebelysning på Nørrebrogade efter at private havde taget initiativ til at gå fra dør til dør for at samle penge ind. Det lykkedes, og kæderne kom op at hænge.

Dengang sagde formand for Nørrebro Lokaludvalg, Moigens Petersen til Nørrebro/Nordvest Bladet:

»Vi kan ikke betale det hele, og hvis vi gjorde det, skulle vi så også betale til Blågårdsgade, til Rantzausgade og alle de andre gader?«

Han efterlyste dengang større opbakning fra erhvervslivet.

»De tjener rigtig mange penge i december, og de har råd til at kaste tusindvis af kroner efter reklamer på tv og i blade, så de kan godt støtte julebelysningen i den gade, hvor de tjener deres penge.«

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Garnentusiaster i kulturhuset

Frivillig fredag: Mød de lokale ildsjæle