Foto: Jeppe Bøje Nielsen/Ritzau Scanpix

Skal Kim Larsen have en vej?

BYBILLEDET. Kim Larsen skal have opkaldt en vej eller plads efter sig. Det foreslår næstformand i Vejnavnenævnet, Niels E. Bjerrum (S). Vi har spurgt læserne på Facebook, og blandt andet Mågevej, hvor han trådte sine barnesko, er foreslået.

Af Anja Berth

abe@minby.dk

VEJNAVNE: Ligegyldigt hvor man går rundt i København, er der noget Kim Larsen-relateret.

Det siger næstformand i Vejnavnenævnet, socialdemokraten Niels E. Bjerrum, der på opfordring af sin partifælle og kollega i Frederiksberg Kommune Gunvor Wibroe, vil foreslå, at Kim Larsen får opkaldt en vej, en plads eller en sti efter sig.

»Ligesom vi hylder andre store danskere ved at opkalde veje efter dem, så er det en hæder til Kim Larsen. Han kunne gennem sine sange minde os om den tid, der ikke er mere. For eksempel i sangen Forklædt som voksen kommer han forbi Blågårds Plads og kører rundt i et kvarter, som har forandret sig fra dengang, han var barn,« siger Niels E. Bjerrum.

Endnu for tidligt

Det er endnu for tidligt at gå i gang med et konkret arbejde for at finde en egnet plads eller vej at opkalde efter Kim Larsen. Og det skal ske i tæt dialog med de pårørende.

Selvom Kim Larsen boede i Odense siden 1994, mener Bjerrum, at Kim Larsen var københavner til det sidste.

»Der er mange Larsen-historien i København og mange københavner-historier i Kim Larsen. Han er vokset op på Mågevej i Nordvest – det kunne være her – han har boet i Sølvgade og i Rørholmsgade og en stor del af hans liv på Christianshavn. Min egen datter går i skole på Gerbrandskolen på Amager, hvor Kim Larsen har undervist, og hvor Wili Jønsson (bassist i Gasolin, red.) gik i skole,« fortæller Niels E. Bjerrum.

Mange muligheder

»Der er mange muligheder for at give ham en vej – men jeg synes ikke, det skal være i de nye kvarterer i Nordhavn eller Carlsberg – det vil ikke være i hans ånd,« siger Bjerrum. Han kendte ikke personligt Kim Larsen, men var ligesom mange andre berørt af hans død.

»Jeg skulle have været til koncert med ham i Amager Bio i starten af året, men den blev aflyst, da han blev syg,« siger Bjerrum.

Helt konkret vil Niels E. Bjerrum nu lytte til forslag og ideer og så stille forslaget i Vejnavnenævnet.

»Det er helt rigtigt at give ham en vej eller plads. Jeg var selv med til at opkalde en plads på Borgbjergsvej Anker Jørgensens Plads, og hver gang jeg cykler forbi eller skal til møde i Sydhavnen, giver det et gib i maven, når jeg ser det skilt – Anker var en stor statsmand, og jeg tror, man vil få samme følelse med Kim Larsen som en stor spillemand gennem mange tider,« siger Niels E. Bjerrum.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Kom og hjælp med at presse æbler

Farverige balloner fyldte Folehaven