Cyklistforbundet kommer nu med en opfordring til landets cyklister. Foto: PR-foto

Cyklistforbundet: Hvor føler du dig utryg?

SIKKERHED: Hvis der er problemer med din lokale cykelsti, kan du nu indberette det til Cyklistforbundet. Det oplyser forbundet, der med et nyt udspil sætter fokus på sikkerheden på cykelstierne.

Opfordringen er en del af et større udspil, som kommer i kølvandet på en række undersøgelser om trafiksikkerhed. Blandt andet viser en ny undersøgelse fra Vejdirektoratet, at utryghed på cykelstierne er en af hovedårsagerne til, at folk holder op med at cykle. Samtidig er hver fjerde forældre ifølge Rådet for Sikker Trafik utryg ved at sende deres børn ud på skolevejene på egen hånd.

Derfor er det afgørende at sætte fokus på cyklisters sikkerhed, mener Klaus Bondam, der er direktør i Cyklistforbundet.

»Vi holder op med at cykler, når vi ikke føler os trygge. Vi cykler heller ikke, hvis ikke vi har gode og sikre cykelstier, der binder vores hverdag med uddannelse, job og hente børn i daginstitutionen ordentlig sammen. Vi opfordrer politikerne til sikre flere trygge cykelstier over hele landet«, siger han i en pressemeddelelse.

Du kan melde et sted på det interaktive kort www.cykelland.nu. Senere på året vil indberetningerne blive taget videre til de relevante politikere. nmb.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Rigshospitalets Imam holder foredrag

»Vi vil ikke lave et forbud«