»Café Viking er et hyggeligt sted, og jeg kan godt lide Nørrebro. Jeg føler mig faktisk mere tryg her, end når jeg går i byen i Roskilde,« siger Philip Guerra da Silva. Foto: Anders Bentzon

»Et værtshus er ligesom en mandecafé«

MANDEHYGGE. Philip Guerra da Silva og Kristian Kubstrup Nelausen nyder stemningen på Café Viking, hvor man kan få en god sludder og kys og kram af damerne bag baren.

 

 

LILLE FREDAG: Det er lille fredag, og på Café Viking er øllene billige, der er spillemaskine og – siger rygtet – et af byens bedste billardborde. Altså er der masser af gode grunde for håndværkerne Philip Guerra da Silva og Kristian Kubstrup til at tilbringe denne torsdag aften på værtshuset. Også selvom de bor i henholdsvis Roskilde og Brønshøj.

»Jeg har aldrig været et bytursmenneske. Jeg vil hellere tage et sted hen, hvor man kan snakke sammen, og her kan vi spille billard – det er ligesom en hyggestund, og så er Jane, som har stedet, og pigerne i baren rigtig søde,« siger Kristian, som tilføjer, at man ofte får kys og kram af det søde personale på Café Viking.

»Jeg bor i Roskilde og kommer her derfor ikke helt så tit, men jeg får også kys og kram. Så ved man, at det er et godt sted,« tilføjer Philip og griner.

De to venner er enige om, at Café Viking for dem er lidt ligesom, hvad et cafébesøg er for nogle kvinder.

»Et værtshus er ligesom en mandecafé. Man behøver ikke at være bankelam for at være her. Her kan man bare drikke nogle øl og tale om forskelligt. Vi får talt om alt fra parforhold, til hvad der skete sidste weekend, og der kommer da også lidt røverhistorier,« siger Philip.

En royal tilladelse

De har mødt hinanden på tømrerskolen på Rebslagervej i Nordvest og arbejder i dag for den samme store ejendomsvirksomhed, som har flere store renoveringsprojekter i byen.

Kristian har været med til arbejdet på Daells Varehus’ gamle manufakturhus i Esromgade, og begge håndværkere har udført arbejde på en fredet bygning i Amaliegade i Indre By, hvor de stødte på en særlig udfordring, fortæller Kristian.

»Der skulle laves en tagterrasse på ejendommen, og det krævede altså, at vi sendte en ansøgning til kongehuset, så vi kunne få deres tilladelse. Fra tagterrassen ville man jo i en vis grad få udsyn til Amalienborg, så det skulle være på plads, men det var heldigvis ikke noget problem.«

De er begge fascinerede af arbejdet med nogle af Københavns ældste ejendomme, som ind i mellem giver et indblik i en svunden tid.

»Mange af ejendommene er fredede, og derfor foregår arbejdet også med de gamle produkter. For eksempel holder man fast i at bruge kalk som i gamle dage,« fortæller Philip.

»Og vi har fundet mange sjove ting inde i væggene. Jeg fandt på et tidspunkt en meget gammel avis,« siger Kristian.

»Og jeg fandt en pakke Cecil, som havde kostet to kroner og 45 øre,« siger Philip og funderer over, hvornår smøger mon har kunnet fås for det beløb.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Glatis: Skøjtebaner forlænger åbningstid

Vind billetter til en weekend med jazz i Prøvehallen