Hverken teknik- og miljøborgmesteren eller Nørrebro Lokaludvalg bakker op om en bygherres forslag om at lave den tidligere muslimske privatskole til private ungdomsboliger. Foto: Thomas Lekfeldt/ Ritzau Scanpix

Nej tak til ungdomsboliger på Ydre Nørrebro

FORSLAG: En bygherre har anmodet kommunen om at få lov til at bygge ungdomsboliger i den tidligere Iqra Privatskole i Hermodsgade på Ydre Nørrebro.

Bygherren ønsker at føje to ekstra etager til bygningen og dermed opnå et bruttoareal på op til 5.800 kvadratmeter, som han vil udnytte til private ungdomsboliger.

I den forbindelse er der foretaget en intern høring om det forestående planarbejde, og det er ikke et forslag, der vækker begejstring hos hverken Nørrebro Lokaludvalg eller teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL), som er enige om, at det vigtigt at holde fast i muligheden for at drive små erhverv på Nørrebro, så man ikke skubber arbejdspladserne ud af byen.

»Nørrebro er kendt for spirende og kreative erhverv, og vi skal ikke fjerne mulighederne for deres eksistens,« siger Ninna Hedeager Olsen og tilføjer, at hun heller ikke mener, at tanken om private ungdomsboliger giver mening.

Boliger bør være almene

»I virkeligheden er det blot små og meget dyre lejligheder, som ikke er til at betale for studerende, og hvor vi ikke kan være sikre på, at de rent faktisk går til studerende. Ungdomsboliger bør være almene, så vi har en garanti for, at de faktisk er til at betale for studerende. Ellers ender København med kun at være for de velstillede,« slår borgmesteren fast.

Det fremgår af høringsforslaget, at Københavns Museum har konkluderet, at bygningen i Hermodsgade er bevaringsværdig. Af den grund mener Nørrebro Lokaludvalg ikke, at man bør føje to etager til bygningen, som bygherren har foreslået.

Teknik- og Miljøforvaltningen forventer at forelægge forslag til lokalplan med henblik på vedtagelse i Borgerrepræsentationen i efteråret 2019, hvorefter det sendes i offentlig høring i otte uger.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Kom og vis dit sangtalent på Finsensvej

Unge: Vi vil have et idrætsfællesskab