Campingpladsen på den ellers fredede Bellahøjmarken skal rumme nogle af de faciliteter, der ikke kan være på Amager Fælled på grund af byudvikling. Arkivfoto: Dan Møller

Bellahøjmarken i det store affredningsspil

BYUDVIKLING. Folketinget har 1. behandlet lovforslag, der vil gøre campingpladsen permanent og større.

FRED: Ønsket om at frede Strandengen på Amager Fælled får konsekvenser for fredningen af Bellahøjmarken.

Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation har som en del af budgettet besluttet, at der i stedet for på Strandengen skal byudvikles på fælledens campingareal, som skal affredes. Og flere af campingarealets faciliteter skal erstattes med en udvidelse af faciliteterne på Bellahøjmarken, hvor man derfor vil ændre den gældende fredning.

Vennerne i demonstration

Det har fået Bellahøjmarkens Venner til at reagere:

’Bellahøjmarken har været fredet siden 1958, hvor det blev besluttet at området skulle henligge som fælled, dvs. et grønt åndehul.

Vedtages lovforslag nr. 153 i Folketinget gælder det ikke længere. I stedet skal der være en permanent campingplads – med mulighed for at bebygge 4000 m2. Det vil hindre borgernes frie adgang til dette grønne, rekreative område,’ skriver foreningen i en pressemeddelelse forud for søndagens demonstration ved Christiansborg.

Her mødtes modstandere af affredningerne fra hele kommunen for at protestere mod, at man lovgiver om affredningerne for at skaffe penge til kommunens Metro-gæld.

Folketinget 1. behandlede tirsdag i sidste uge lovforslaget, der blev sendt videre til udvalgsbehandling og ventes at blive endeligt vedtaget 1. april.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skilsmisseritual i Godthaabskirken

Bystyret er magtesløst: Strid om havnefronten strandet