Billedet her er taget sidste år 11 år efter rydningen af I over 30 år var det et hus for dem, der ikke lige passede ind. Et symbol på selvbestemmelse, frihed og en anden kultur. Foto: Unger Anthon/ Ritzau Scanpix

Ungdomshusets rydning: 12 års-dag markeres med demonstration

KAMPDAG: I dag er det 12 år siden, at Ungdomshuset på Jagtvej 69 blev ryddet, og traditionen tro markeres dagen med en demonstration under budskabet ‘Intet Glemt – Intet Tilgivet’, som starter på Dortheavej 61 i Nordvest, hvor Ungdomshuset holder til i dag.

‘Nørrebro mangler stadig sit Ungdomshus, mens grunden på Jagtvej 69 står tom, som et gabende hul, der beretter om aktivisters nu 12 år lange kamp for at få et autonomt fristed på Nørrebro. Ungdomshuset i Nordvest er et stående bevis på, hvor meget vi kan udrette, når vi selv bestemmer, og når kreativiteten ikke bliver begrænset af bureaukrati, konformitet og borgerlige løgne’, skriver Ungdomshuset på Facebook.

Der har tidligere været flere anholdelser i forbindelse med demonstrationen for rydningen af Ungdomshuset, blandt andet for to år siden, da man markerede tiårs-dagen.
Sidste år mødte omkring 400 mennesker op til demonstrationen, der ligesom den i år startede på Dortheavej. Her var der ingen anholdelser.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Skandinavisk musik i Lindevang kirke

Japansk tøjgigant åbner på Strøget – nu er datoen fastlagt