(Fra venstre mod højre) Melissa, Sofie og Elias er venner af Kristine, som arbejder hos Det Rene Brød, og de elsker at komme forbi og få en sludder med de andre stamkunder, som de efterhånden kender godt. Foto: Martin Sørensen

Bageren er en fredelig oase, hvor tiden går i stå

OASE. Tre venner hænger ofte ud på Det Rene Brød på Nørrebrogade 176. De kender de fleste stamkunder og nyder freden, der hersker i den lille oase.

 

 

PUSTERUM: Det er svært ikke at få associationer til tv-serien ’Venner’, når man kigger på de tre Nørrebro-venner Elias, Melissa og Sofie. Ligesom vennerne i den amerikanske serie mødes de næsten hver dag over en kop kaffe på deres stamsted, som godt nok er hos en bager og ikke en decideret kaffebar. Men også her er der en følelse af, at man er i en dagligstue, forklarer de og griner bekræftende over sammenligningen med tv-serien.

»Ja, det er lidt som i Venner. Vi kender jo også Kristine, som arbejder her, det er faktisk på grund af hende, vi begyndte at komme her, og hun har så introduceret os for de andre stamkunder, som vi nu også kender og snakker godt med,« fortæller Melissa, som bor sammen med Kristine.

Elias er ny hos Det Rene Brød, men han er på kort tid blevet en trofast stamkunde, fortæller han.

»Jeg er kun kommet her i tre uger, men kommer her allerede hver dag, fordi det er super hyggeligt,« siger Elias.

Svært at komme ud igen

»Her er bare en hyggelig stemning. Det er en lille oase, her er mere afslappet og hyggeligt end andre steder på Nørrebro, og folk tager sig tid til at hygge sig,« siger Sofie.

»Ja, og der er sådan en dejlig fred herinde,« tilføjer Melissa.

De tre venner forklarer, at man hurtigt falder i snak med de andre kunder, når man er kommet her et par gange, og af den grund kan det godt tage lidt tid at komme ud af døren igen.

»Jeg er kun kommet her de par uger, men det tager altid en time eller mere at være her, fordi man falder i snak med de andre kunder,« siger Elias og griner.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Overgeneral og leder af Kastellet

Talkin’ ’bout my generation