Foto: Miriam Nielsen

Smid dit tøj og støt en god sag

INDSAMLING: Mange af os kan nikke genkendende til tøjstykker og sko, som har samlet støv lidt for længe i klædeskabet. Nu er det heldigvis igen tid til at rydde op i garderoben. Fra 1.-13. april kan du donere dit brugte tøj til Røde Kors-Butikker i forbindelse med den landsdækkende Smid Tøjet-kampagne.

»Det er ren win-win. Du kommer af med dit brugte tøj og er med til at støtte Røde Kors’ arbejde for udsatte og sårbare mennesker, blandt andet her på Nørrebro,« siger Jens Balle, butiksleder i Røde Kors-butikken, Megastore på Fælledvej.

Der har man forskellige lokale aktiviteter, alt fra fællesspisning for enlige og ensomme til lektiecafe. Derudover har de en aktiv vågetjeneste og lærer sågar folk at cykle.

Samlet oplever Røde Kors et stigende behov for hjælp til familier i Danmark, lige som flere og flere mennesker lever alene, måske uden en fast bopæl og måske uden venner og pårørende. Jens Balle håber derfor, at mange vil kigge forbi butikken i kampagne-ugerne med det tøj, de ikke længere bruger.

Røde Kors tager imod både tøj, sko og tekstiler såsom gardiner, lagner og håndklæder, blot må det ikke være snavset eller vådt. Sidste år gav overskuddet fra salg af genbrugstøj over 66 mio. kroner til Røde Kors’ nationale og internationale hjælpearbejde.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hvordan er vi sammen om skærmen?

Karrysild og lammesteg: Din hund er inviteret til kæmpe påskefrokost