Politiker Samira Nawa mener, at folk i højere grad bor dør om dør med folk, der ligner dem selv. Vi skal komme ghettoerne til livs - både ¿rigmandsghettoer¿ og øvrige, skriver hun. Foto: PR foto

Ghettoerne vokser i København – både for de velstillede og de fattige

…Debat

Af Samira Nawa

Folketingskandidat for Radikale Venstre i Københavns Storkreds (Nørrebro)

Boligpolitik: Ghettoerne vokser i København – både for de velstillede og de fattige.

Der er længe blevet talt om de store udfordringer med boligmassen i København. Boligpriserne stiger, de billige boliger er forsvindende få, og vi har områder, der figurerer på regeringens ghettoliste. Vi ser et København, hvor arbejderklasse-familier skubbes ud af byzonen, og hvor kun de rigeste efterhånden har råd til at bo.

Det betyder, at vi høj grad får områder, hvor vi bor dør om dør med mennesker, der ligner os selv. Udfordringen bliver derfor en hovedstad med stigende opdeling, hvor såvel de velstillede som fattige klumper sig sammen. Derfor er der reelt brug for en samlet boligpolitisk plan for hele København. Løsningen er flere og nye billige boliger i alle områder af byen og oplandet. Nybyggerier og renoveringsprojekter skal alle inkludere betalelige boliger. Vi skal ghettoerne til livs – både for de stærke og de svage. Så vi oplever øget mangfoldighed både i opgangen, på legepladsen, i daginstitutionen og i skolen.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Kryds åbnet igen efter trafikuheld: To kørt på hospitalet

Godt nyt for unge læseheste: Bibliotek får etage kun for børn