Sådan ser planerne for Smedetoften ud. PR-illustration

Her er den nye plan for Smedetoften: Et samlingspunkt med »wauw-effekt«

OMRÅDEFORNYELSE: Nedslidt asfalt og hashhandel har længe været kendetegnende for området Smedetoften i Nordvest, men nu kan områdets beboere langt om længe se frem til et fornyet Smedetoften.

En arbejdsgruppe bestående af 25 mennesker har nemlig udarbejdet planerne for en ny plads, der fremover kommer til at pryde området og danne rammer om en række aktiviteter. Det skriver Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Ifølge Anne Steen Hansen, der er projektchef for Områdefornyelsen, har det været vigtigt for beboerne og især de unge, at den nye plads favner bredt og er indbydende for alle borgere.

Klare i mælet fra start

»De unge har været klare i mælet fra start: Den nye plads skal invitere hele kvarteret ind, så de unge og deres naboer lærer hinanden at kende. Og pladsen skal have en ’wauw-effekt’, så Smedetoften bliver kendt – og de unge stolte. Den nye plads får træer, siddemøbler og plantebede, der kan benyttes af hele kvarteret. Der bliver et åbent værksted til at arbejde med træ, metal, CNC-fræser og 3D printer, hvor skabergejsten forhåbentlig kan folde sig ud. Og så kommer der en åben pavillon, som også kan fungere som scene og mødested. Endelig bliver pladsen iscenesat af et nyt lys-element,« forklarer hun.

Arbejdet med den nye plan har stået på siden 2017, hvor Københavns Kommune og Områdefornyelse Nordvest afsatte 16 millioner kroner til projektet. Pladsen forventes at stå klar i udgangen af 2020.

Samarbejde med beboere

Planen er blevet til i samarbejde med områdets beboere, arkitekter fra 1:1 Landskab og Områdefornyelse Nordvest, hvor en arbejdsgruppe på i alt 25 mennesker har arbejdet på områdefornyelsen. Blandt de 25 finder vi også en række af områdets egne beboere, og netop det faktum kommer til at have en positiv effekt på området, mener beboer Signe Larsen, der selv var en del af arbejdsgruppen.

»Pladsen bliver helt sikkert bedre af, at os, der kommer til at bruge pladsen, har været med til at skabe den. Og så bliver det jo noget helt særligt at kunne gå ned på en offentlig plads, som man selv har været med til at skabe,« siger hun.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Tidligere FCK-stjerne træner med i Fremad Valby

26 år og chef på Nimb: Hvem tør lægge arm med Nan?