Foto: Martin Sørensen

Mjølnerparkens beboere klar til retten

BOLIGRET: Konsekvenserne af »Parallelsamfundspakken« bliver i disse måneder tydelige for de almene beboere i boligforeninger landet over. Selv om der findes forskellige vej til at gennemføre den, arbejder en række boligforeninger for den mest brutale vej med udsmidning og frasalg eller nedrivning.

Senest har beboerne i Mjølnerparken i København modtaget breve med trusler om tvangsudflytning, hvis ikke de flytter frivilligt. Boligorganisationen Bo-Vita trumfer dermed fuldstændigt den beslutning, Mjølnerparkens beboere tog på et afdelingsmøde i marts. Her vedtog man, at en ’om-mærkning’ af familielejligheder til studie- eller ældreboliger skulle ske gennem en fredelig, naturlig fraflytning fra Mjølnerparken. Bo-Vita forsøger at komme uden om beboernes demokratisk vedtagne plan og kører i stedet en hård kurs for at presse beboerne ud af Mjølnerparken med henblik på salg og privatisering af lejlighederne.

Men beboernetværket Almen Modstand vil ikke lade Bo-vita få det sidste ord. De har derfor søgt juridisk bistand. Sammen med advokat med speciale i menneskeret, Eddie Khawaja fra Homann Advokater, undersøger beboerne nu mulighederne for at støtte de mange, der er i risiko for tvangsflytning. Eddie fortæller at det er vigtigt, at man som beboer ikke lader sig skræmme eller presse til en beslutning om at fraflytte sin bolig, men at man henvender sig til Almen Modstand, så man kan blive rådgivet om de rettigheder, man som beboer og lejer har.

Bo-Vitas breve skaber stor utryghed og frygt for fremtiden for beboere, der har boet i Mjølnerparken i generationer og har hele deres netværk og liv der. Forvirringen er også stor, da beboerne ikke forstår, at den alternative plan, som de netop har stemt igennem samt boligorganisationens vedtægter omkring den demokratiske beslutningsproces ser ud til at være uden betydning for boligselskabet.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Amager Bio: Velsmurte hjul i maskineriet

Amager Bio: Randi og Musiktorvet