Efter fodboldskandalen, hvor FCK's Victor Fisher under en kamp blev kaldt for bøsse, har ti drags lavet en happening som et indspark i homofobidebatten. Foto: Cirkeline Coco

Drags spredte kærlighed på Nørrebro

EN GOD KRAMMER. Ti drags delte kram ud på Nørrebro i lørdags 20. april med en ‘hugs against hate’-kampagne som modsvar på debatten om homofobi på fodboldstadions.

HAPPENING: Lørdag 20. april havde i alt ti drag queens iført sig høje hæle og krigsmaling for at besøge Den Røde Plads med en ’hugs against hate’ happening. Med sig havde de medbragt festlig musik, kridt, regnbueflag og sæbebobler til at skabe god stemning og komme i dialog med de forbipasserende på pladsen.

Arrangøren bag eventet er den 25-årige lærerstuderende Michael Bjerring, som går under dragnavnet Mizz Privileze. Han havde samlet sine drag veninder til happeningen for at kommentere på den aktuelle debat om homofobi i fodbold og forsøge at flytte fokuset.

»At vi i Danmark bruger tid på at diskutere, om det er okay, at man på fodboldstadions må agere homofobisk, viser, hvor lang vej vi har endnu. Med vores happening ville vi gerne sætte fokus på, at homo-, trans-, og bifobi er uacceptabelt, og at vi i stedet burde diskutere, hvordan vi kan sikre reelle forbedringer for LGBT-personer i Danmark,« siger han.

Tryghed på Nørrebro

Udover Den Røde Plads tog de farverige drag queens også til Nørreport for at uddele krammere og gå i dialog med folk. Til spørgsmålet om hvorfor de netop havde valgt Den Røde Plads som en af de to lokationer svarer Privileze:

»Vi kunne have valgt at stå foran fodboldstadions, men med vores happening ville vi egentlig gerne trække fokus væk fra kun at handle om homofobi i fodbold og i stedet generelt handle om respekt og accept af forskelligheder. Derfor kunne vores happenings have foregået alle mulige steder i byen, men vi synes, Den Røde Plads er et skønt og åbent sted, hvor vi følte os trygge og i stand til at sprede noget kærlighed.«

 

De ti drag queens, der delte kram ud på Nørrebro ud i lørdags: Rebelicious, Diana Diamond, Di Di Cancerella, Queen Intervention, Brynhildr, Mizz Privileze, Pandora, Lily La Lune, Adriana La’Creme og Britney Corvette. Foto: Cirkeline Coco

Alle ti drag queens havde en god oplevelse på pladsen og føler, at de blev taget rigtig godt imod. Flere af dem de, talte med, havde hørt om fodboldsagen og udtrykte deres støtte til budskabet om plads til mangfoldighed.

Fokus på selvmord

Mizz Privileze fremhæver blandt andet kampen for transkønnedes rettigheder og adgang til sundhedsydelser som en af de ting, der i stedet burde diskuteres.

»Med den opmærksomhed, vi har fået på grund af vores happening, vil vi gerne sætte fokus på nogle af de store udfordringer, vi burde tale om: Selvmordsforsøg forekommer tre gange så ofte blandt LGBT-personer, 49 procent undgår at holde hånd offentligt af frygt for chikane og vold, og kun fire ud af ti er åbne omkring seksuel orientering og kønsidentitet på arbejdsmarkedet.«

Gruppen af drag queens, der delte kram ud, er en blandet flok af både cis- og transkønnede personer, hvor størstedelen af dem identificerer sig som homoseksuelle. Mange af dem har selv på egen krop oplevet diskrimination og ønsker et Danmark, hvor ingen oplever at blive overfaldet, udelukket eller svinet til, på grund af hvordan de ser ud eller identificerer sig selv.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Så er der fest: Nørrebro-bryggeri uddeler 200 gratis øl

Legeplads i strandparken populær fra start