Der har løbende været en række projekter i Stengadeparken for at gøre den mere indbydende for beboerne. Nu skal parkprojektet bare godkendes af Områdefornyelsen. Arkivfoto: Dan Møller

Blågården giver grønt lys til ny park

GRØNNE TIDER. Beboerne i Blågården har vedtaget en ny park i Stengade. Nu skal den blot godkendes

BLÅGÅRDEN: Hvis det står til beboerne i Blågården, så skal Stengade være grønnere med en ny, beboerdesignet park. Beboerne har nemlig stemt et stort JA til det nye område, der er sat 3,5 millioner af til. Nu mangler Områdefornyelsen blot at godkende ansøgningen.

Inddragelse betaler sig

Hos beboerbestyrelsen hos fsb i Blågården har de erfaret, at borgerinddragelse betaler sig. Beboernes ønsker og drømme er vigtige at lægge øre til, og derfor blev parkprojektet enstemmigt vedtaget 24. april.

Flere bænke og planter

Området ved Stengade skal være grønnere. Det er beboere enige om. Området mellem Stengade og Blågården er nemlig for øde, og træer gør, at solen sjældent spejler sig i Nørrebrogaden. Derfor er ønskerne blandt andet flere bænke, bedre opholdssteder og mere beplantning. De 3,5 millioner, der skal bruges til parkprojektet, er allerede reserveret til Stengade.

»Det glæder os virkelig meget, at vores naboer og medbeboere i Blågården nu har sagt ja til en ny og langt mere attraktiv park i Stengade. Og især glæder det os, fordi beboerne har været tæt inddraget i processen med at forme rammer og ideer til den nye park,« fortæller Jakob Ponsgård, der er med i beboerbestyrelsen i fsb Blågården.

Den nye park, der forhåbentlig bliver stemt igennem, skal udformes af selve beboerne. Selvfølgelig med hjælp fra anlægsarbejdere. Forbipasserende kan forvente at slentre forbi plantekasser, frugtbuske, bakker og hyggelige bænke.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Lær om en miljøvenlig barndom

Streetkulturen indtager Enghavevej