Sådan så metrobyggeriet ved Nørrebro Station ud for et år siden. Nu er det ved at være færdigt, og så er spørgsmålet, om man husker træerne i Nordvest, skriver Arne Salomonsen. Arkivfoto: Michael Paldan

Debat: Husk træerne i Nordvest

…Debat

AF Arne Salomonsen

Tranevej 1A, 3. th.

GRØN BY: Nu når metrostationen ved Nørrebro station er ved at være færdig, er det vigtigt at råbe op: ”Husk træerne!”

Ser man på planen, skal et par træer plantes i bunden af metropladsen længst væk fra Nørrebrogade – Frederikssundsvej. Så er det bare at håbe på, at det virkelig bliver gjort. Der er jo ikke for mange træer langs begyndelsen af Frederikssundsvej. Man skal helt op til Rema ved Hulgårdsvej, før man ser nogle. Men busserne suser jo også forbi med bare et enkelt ophold.

Det ville samtidig være på sin plads at bevare byggepladsen ved Føtex overfor metrostationen åben – med træer, og ligeledes pladsen på hjørnet af Lygten og Frederikssundsvej, der nu ligger åben igen efter et forsøg med telt-restaurant-cafe. Her er det meget vigtigt at være vågen. Jeg har hørt, at man har tænkt at bygge et kampsportscenter på pladsen, hvilket ville indebære fældning af de få træer der står der. Hvad vi har brug for er åbne pladser med træer – i disse miljøtider – ikke store nye kolosser. Det er vigtigt at kunne trække vejret. Et par bække kunne også bruges for at sidde ned og betragte livet Der er alt for få træer herude.

Se på arbejdet ved Assistents Kirkegården, hvor de i forvejen har en park, hvor smukt det bliver lavet med flere nyplantede træer som en overgang ind til kirkegården. Men det er jo i den finere del af byen.

Lige ankommet fra Indien er det lidt foruroligende at oplever, at der er mange flere træer i de indiske storbyers gademiljø end her. København skal helst være et forgangsbillede indenfor miljø.

Ved samme tilfælde ønsker jeg at foreslå, at politiet oprette ren kaffestue under Nørrebro. Da de alligevel dagligt er nødt til at komme forbi for at rydde pladsen for ulovlig gadehandel, ville det være meget enkelt og effektivt, hvis de indtog deres frokostkaffe der permanent, det skulle løse problemet på en enkelt måde.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Japansk forårsfestival med kirsebærtræer ved Langelinie

Guitartalent giver debutkoncert